Kale Grubu’nun, daha eşit, daha adil ve daha yeşil bir dünya yaratmak amacıyla başlattığı “İyi Bak Dünyana” hareketi çerçevesinde grubun markalarından Kaleseramik, sürdürülebilir gelecek için etki odaklı döngüsel projelere yatırımı önceliklendiriyor.
Kale Grubu’nun doğal kaynakları koruyan, çevreci ve doğa dostu ürün ve uygulamaları sürdürülebilir gelecek vizyonu doğrultusunda şekilleniyor. Kale Banyo’nun SmartHijyen teknolojisi, Avrupa Su Etiketi (European Water Label) belgesi, Kalebodur markasının bakteriler ve virüslere karşı geliştirdiği yüzey koruma teknolojisi Kaleguard Defence, Çevresel Ürün Deklarasyonu (EPD) ve Sağlık Ürün Deklarasyonu (HPD) sertifikaları, gaz, toz ve CO2 emisyonu çok az olan Kalesinterflex, ahşap yani ağaç kullanımının yerini alan T-One gibi ürünler işte bu vizyonun sonucu.
Tüm üretim süreçlerinde daha iyi bir dünya için çalışmayı temel odak olarak gördüklerini belirten Kaleseramik Pazarlama Direktörü Zeliha Özay Yurdatap şunları söyledi: “İklim krizi çağımızın en önemli sorunlarından biri olmaya devam ediyor. Dünya Ekonomi Forumu’nun (WEF) 2020 yılında yayımlanan Küresel Risk Raporu’na göre gerçekleşme olasılığı ve etkisi açısından değerlendirildiğinde ilk 10 riskin sekizinin çevre ve iklim kriziyle ilişkili olduğu görülüyor. Özellikle de çok büyük oranda ülkemizin hammadde kaynaklarını kullanarak üretim gerçekleştiren seramik sektörü için geri kazanım çalışmaları, sektörün ülkemizdeki geleceği için de önem taşımaktadır. Geri kazanımın kaynak kullanımlarındaki yansıması, özellikle su kaynaklarının daha fazla gündeme geldiği bugünlerde ülkemiz doğal su rezervlerinin korunmasına katkı olarak da karşımıza çıkmaktadır.”.
Yurdatap, Kaleseramik olarak inovasyon, hammadde, malzeme üretimi ve dijitalleşmeyle süreç iyileştirmelerinin yanı sıra sürdürülebilirlik aksiyonları, tedarik zinciri yönetimi, stok optimizasyonu gibi birim maliyetleri azaltacak çalışmalara yoğunlaşmaya devam edeceklerini de belirtti.
Kusca Kestane Menbaa Suyu için kolları sıvadılar
Faaliyet gösterdiği her alanda ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan ortak değer üretmek için çalışan Kale Grubu, sürdürülebilir gelecek adına doğduğu topraklar olan Çanakkale’ye sahip çıkmaya devam ediyor.
1984 yılında bölgenin içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere bir araya gelen gönüllülerin, aylar süren uzun çalışmaları sonucu 30 kilometre uzaktaki Ağı Dağı’ndan şehre getirilen su, bugün 72 farklı noktadaki çeşmelerle Çanakkalelilerin içme suyu ihtiyacını karşılıyor. Ancak muslukların kalitesizliği ve bilinçsiz tüketim nedeniyle hem suyun hem de çeşmelerin geleceği tehlike altında bulunuyor. Kale Grubu, Ağı Dağı Kusca Kestane Menbaa Suyu Koruma ve Geliştirme Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirdiği projeyle tüm çeşmelerin musluklarını Kale Banyo’nun tasarruflu armatürleri ile değiştirmeye başladı. Çeşmelerin bakım ve armatür ihtiyacının karşılanacağı proje ile özellikle son yıllardaki bilinçsiz tüketim sonucunda geleceği tehlike altında olan tatlı su kaynağının korunması ve geleceğe taşınması hedefleniyor. Derneğin eski Başkanı Ramazan Demircan şöyle konuşuyor:
“Ağı Dağı suyu Çanakkaleliler için büyük önem taşıyor ve halkın önemli bir kısmı içme suyu ihtiyacını buradan karşılıyor. Ancak suyun bilinçsiz tüketimi, muslukların kalitesiz olması ve vatandaşların hor kullanımı nedeniyle suyumuz büyük bir tehlike altında. ‘Su hayattır’ diyoruz ama tüketimi konusunda hassasiyet göstermiyoruz. Çevre ilçelerden 20-30 bidonla gelip doldurandan, saatlerce bahçelerini sulayanlara kadar… Özellikle de yaz aylarında yazlıkçıların da gelmesiyle su tüketimi had safhaya ulaşıyor ve halka yetmiyor. Şimdi Allah razı olsun Kale Grubu bu işe destek olmaya başladı. İnanıyorum ki, onların taktığı yeni musluklar, suyun tüketimi konusunda bize çok büyük katkı sağlayacaktır.”
Comments