top of page

PANDEMİYE RAĞMEN, YOLA DEVAM...

Değerli Okurlarımız,

Dünyamız 2 yıla aşkın süredir maalesef zor bir süreçten geçiyor. Ekonomimizi, iş yapış şeklimizi gerekse yaşayış biçimimizi derinden etkileyen bu süreçte, diğer sektörler gibi Seramik Sektörü olarak bizler de fırsatları değerlendirerek risklere rağmen en az şekilde etkilenmeye ve var gücümüzle çalışıp üretmeye çaba gösterdik. Artık eskiye dönemeyeceğimizi biliyoruz, kabul edilmiş bu durumda yolumuza bakmayı hedeflemiş olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.


Sektörümüz ve Ülkemiz için önemli olan UNICERA Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nı 02-06 Kasım 2021 tarihlerinde yapmayı planladık. Küresel salgının olumsuzluklarına rağmen Katma Değerimize büyük katkıları olan bir sektörde sahibi olduğumuz fuarımız, seramik sektörünü tek çatı altında buluşturan, 1.200’ün üzerinde markanın yenilikçi ürünlerinin tanıtıldığı bir fuardır ve yaşanan olumsuz sürece rağmen büyük ölçüde yerli ve yabancı katılımcı ziyaretçi beklemektedir. Sektörümüzün gelişimi açısından önemli iş bağlantılarının kurulması, hedeflenen ziyaretçi katılımının sağlanması, alım heyetlerinin oluşması hedefleriyle ülkemize yakışır bir fuar olacağını düşünüyoruz.


Her şeye rağmen dünya işleyişi devam ediyor ve bir kısım sektörlerde olduğu gibi Seramik sektörü için de bazı zorlayıcı şartlar gelişmeye devam ediyor. AB ve ABD’de Türk Seramik Kaplama Malzemelerine yönelik damping soruşturma ihtimalleri söz konusu. Bu konuda en titiz şekilde çalışmalarımız ve araştırmalarımız olacağını belirtmek isterim. Öte yandan Avrupa Yeşil Mutabakat’ı konusu var. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ve sektörümüz için önemli bir konu. AB’nin sadece kendi coğrafyası ile sınırlı tutmayıp, küresel ölçekte bir dönüşüm potansiyeli barındıran bir çalışma. Ülkece gerekli hazırlıkları önceden yapar, riskleri iyi yönetebilirsek bu değişimi bir avantaja çevirebiliriz. Bunun için iyi hazırlanmış bir yol haritasına ihtiyacımız olacak. Ticaret Bakanlığı’mızla yakın temaslarla gerekli çalışmaları yapacağız. Dünyada seramik sektörü için henüz karbon salınımı olmaksızın üretim yapan bir teknoloji mevcut değil. Bu nedenle önümüzdeki değişim tüm Dünya ile beraber yaşayacağımız bir sürece işaret ediyor. Şüphesiz bu konuda erken yol alanlar avantajlı olacaktır.


Kıymetli okurlarımız,


Sektörümüze verdiğiniz destek ve güven sayesinde bugünlere geldik. Ülke ekonomisine katma değer sağladık ve sağlamaya her daim devam edeceğiz. Bu vesileyle en içten duygular ile teşekkür eder, paydaşlarımız ile yüz yüze buluşacağımız ve sektörümüzün gelişimine katkıda bulunacağımız gelecek günlerde görüşmeyi canı gönülden dilerim.


bottom of page