top of page

RAKİPSİZ KİTAP "SERAMİK TEKNOLOJİSİ" GÜNCELLENDİ


Prof. Dr. Ateş Arcasoy’un 1983 yılında yayınlanmış olan “Seramik Teknolojisi” başlıklı kitabı son yıllara kadar seramik sanat ve mühendislik eğitiminde, konusunda tek kapsamlı kaynak niteliğini taşımaktaydı. Yine bu kitap uzun yıllar seramik sektöründe çalışan tasarımcı, mühendis ve teknisyenler için de bir başvuru kitabı oldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ateş Arcasoy ve Doç. Hasan Başkırkan tarafındanyeniden yazılan kitabın kapsamı son teknolojileri içerecek şekilde güncellendi.


Yaklaşık üç yıldır üzerinde çalışılan kitabın editörlüğünü Prof. Dr. Münevver Çakı, tasarımını ise Dr. Öğr. Üyesi İpek Torun yaptı. “Seramik Teknolojisi” kitabı geniş kapsamı, konuların kolayca anlaşılabilir olması ve yaratıcı anlatım tekniği ile alanında önemli bir yer tutuyor.


Türkiye Seramik Federasyonu’nun sponsör desteği ile Literatür Yayınları’ndan Ağustos 2020 tarihinde çıkan bu yeni kitabın da, üniversite ve endüstride uzun yıllar kaynak kitap olacağı düşünülüyor. Kitaba; tüm zincir kitabevlerinden (D&R, Remzi, Kırmızı Kedi vb.), bağımsız kitabevlerinden (Ankara Dost, Mephisto, Karahan Adana, Erzurum Kültür vb.) ve online satış sitelerinden (idefix, dr.com.tr, kitapyurdu, bkm, kitapsec, amazon vb.) ulaşılabilecek.

bottom of page