top of page

TSD'NİN ÇEVRİMİÇİ YENİ BİLİM DERGİSİ YAYINDA

Türk Seramik Derneği’nin yayınladığı SeramikJournal of Turkish Ceramic Society, seramiğin bilim ve teknik kanadındaki makaleleri yayınlayarak bu alandaki boşluğu doldurmaya çalışacak.


Türk Seramik Derneği’nin yayınladığı, sadece bilimsel içerikli ve teknik alandaki makaleleri içeren “SeramikJournal of Turkish Ceramic Society” online dergisi Mart ayında yayın hayatına başladı. TSD adına sahipliğini Prof. Dr. Alpagut Kara’nın üstlendiği derginin Baş Editörlüğü görevini Prof. Dr. Taner Kavas yapıyor. Alan editörleri ise Prof. Dr. H. Özkan Toplan, Prof. Dr. Sedat Alkoy ve Prof. Dr. Servet Turan.


SeramikJournal of Turkish Ceramic Society dergisinin Baş Editörü, Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Taner Kavas dergi için yola çıkış amaçlarını şöyle özetliyor: “Türk Seramik Federasyonu, uzun yıllardır süreli yayın olarak “Seramik Türkiyedergisini başarılı bir şekilde yayınlamaktadır. Sektörden haberlerin, söyleşilerin, seramik sanatçılarımızın çalışmalarının ve ayrıca bilimsel makalelerin yayınlandığı bu dergiye ek olarak, seramik alanında sadece bilimsel içerikli ve teknik alandaki makaleleri içeren, hakemli bilimsel ve teknik bir derginin gerekliliği ilgili camiamız tarafından uzun süredir dile getirilmekteydi. TSD olarak bu hedefi yerine getirmek için “SeramikJournal of Turkish Ceramic Society” dergisini yayınlamaya başladık.


Yılda 4 sayı olarak basılacak dergide Türkçe ve İngilizce makaleler yer alıyor. Ücretsiz ve tüm kullanıcıların erişimine açık olan dergi için makale basım ücreti talep edilmiyor. Prof. Dr. Kavas, makale değerlendirme sürecinin şeffaf ve hızlı yürütülmesi için Mart 2020 itibarıyla çevrimiçi (online) makale değerlendirme ve takip sisteminin uygulamaya alındığını belirtiyor: “Makaleler kör-değerlendirme süreciyle değerlendirilmektedir. Bu süreçte, yazıları değerlendiren hakemlerin adları yazarlara bildirilmez. Hakemler de makalenin değerlendirilmesine karar verme aşamasında yazarların adlarını göremez. Çalışmalar en az iki hakem tarafından değerlendirilmektedir. Makalelerini göndermek isteyen yazarlarımız, dergi sayfamızdan (http://seramikdergisi.org/) özgün bilimsel makalelerini çevrimiçi olarak gönderebilir ve süreci mail adresinden (tsdseramikdergisi@gmail.com) takip edebilirler. Özellikle lisansüstü tezlerden hazırlanan yayınlar veya bu tezlerin bir alt çalışması olarak yapılan özgün ve daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış olan araştırma makaleleri kabul edilmektedir. Dergimize hem hakem hem de yazar olarak katkıları beklemekteyiz.”


コメント


bottom of page