top of page

UNICERA FUARI HEDEF BÜYÜTÜYOR


Alanında dünyanın en büyük ikinci ihtisas fuarı olan UNICERA İstanbul- Seramik Banyo Mutfak Fuarı geçtiğimiz yıl 100 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. UNICERA Uluslararası Fuarcılık A.Ş.’nin Genel Koordinatörü Aydın Eşer 2023 Fuarı’nda yabancı ziyaretçilerinin oranını yüzde 30’dan yüzde 50’lere çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.


UNICERA Uluslararası Fuarcılık A.Ş. tarafından, Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) ve Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER) iş birliğinde, TG Expo Uluslararası Fuarcılık A.Ş. organizasyonunda düzenlenen UNICERA Fuarı, 100’den fazla ülkeden, on binlerce satın almacı ve profesyonel ziyaretçiyi bir araya getirdi.

UNICERA Uluslararası Fuarcılık A.Ş.’nın Genel Koordinatörü Aydın Eşer fuarla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Katılımcı ve ziyaretçi açısından başarılı bir fuarı geride bıraktık. 8 holün tamamında %100 doluluğa ulaştık, katılım talebi olan birçok firmayı da yeterli alanımız olmadığı için geri çevirmek durumunda kaldık. Gelen taleplere yanıt verebilmek adına alan genişletmeyle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halihazırda İstanbul Fuar Merkezi’ne ek hollerin inşa edilmesiyle ilgili bir proje mevcut, bu proje nihayete erdiğinde tüm firmalarımızın isteklerine yanıt verebilecek kapasiteye sahip olabileceğiz.”


Fuarın gördüğü ilginin memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Eşer, “Bu, işimizi doğru yaptığımızın da en önemli göstergesi. Katılım yönündeki ilgi yalnızca yerli firmalarla da sınırlı kalmıyor, yabancı katılımcılardan da yoğun bir talep geliyor. Yabancı katılımcı sayılarımızın artması, fuarımızı dünyanın en büyüğü yapma amacımıza da hizmet ediyor, bu noktada yaşanan gelişmeleri çok önemsiyoruz. TG Expo ile birlikte özellikle Avrupa ülkelerinden katılımları genişletmek için yoğun bir çalışma yürütüyoruz.” dedi.

Aydın Eşer fuarı dünyanın en büyüğü yapma hedefleriyle ilgili olarak da şöyle konuştu: “UNICERA 2022’de; İtalya, İspanya, Fransa, Portekiz, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Rusya, Çin, BAE, Avustralya, Kolombiya ve Hong Kong başta olmak üzere 100’den fazla ülkeden gelen profesyonel ziyaretçileri ağırladık. Yabancı ziyaretçilerimizin oranı %30 seviyelerine ulaştı, 2023 Fuarı’nda bu oranı %50’lere çıkarmayı hedefliyoruz. Önceliğimiz de Avrupa Birliği ülkelerinden gelen ziyaretçi sayılarını yukarıya taşımak. Sektörümüzün de ihracat noktasında ana hedeflerinin başında Avrupa Birliği ülkeleri geliyor. Markalarımız dünyanın en iyi seramik üreticileriyle yarışabilecek niteliklere sahip, birçok ülkeye kıyasla fiyatlandırma noktasında da Türk seramiği öne çıkıyor. Üretim kapasitelerimiz ve nitelikli çalışanlarımız sayesinde, yüksek volümde taleplere kolaylıkla yanıt verebiliyoruz. UNICERA Fuarı’nda, markalarımızın sahip olduğu bu avantajları potansiyel pazarlarda kullanabilmeleri için gerekli tanıtım ortamını sağlıyor, işbirliklerinin gelişebilmesi için alım heyeti organizasyonları düzenliyoruz. Katma değeri yüksek bir sektör olmamız dolayısıyla ülkeye döviz kazandırma noktasında sektörümüz özel bir yerde duruyor. Gerekli teşviklerin sağlanması halinde, fuarımızı kısa sürede dünyanın en büyük seramik fuarı statüsüne ulaştırabiliriz.”


Bu yıl 6-10 Kasım 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan dünyanın 2. en büyük seramik fuarı UNICERA Seramik Banyo Mutfak Fuarı ile ilgili detaylı bilgi https://unicera.com.tr/ adresinden edinilebilir.


bottom of page