top of page

10. SERAMİK SEKTÖR BULUŞMASI İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Turkishceramics tarafından düzenlenen 10. Seramik Sektör Buluşması, sektör temsilcilerinin yoğun katılımı ile 20 Ekim’de İstanbul’da gerçekleşti. Toplantıda yapılan sunumlarda Türkiye ve Dünya ihracat verileri paylaşıldı, sektör beklentileri ve tahminlere değinildi.

ÇCSİB Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz’in açılış konuşması ile başlayan toplantı, ÇCSİB Müdürü Erinç Tarhan’ın Türkiye ve Dünya ihracat verilerini paylaştığı sunum, Seramik Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Mercan’ın AB ve Türkiye’de Seramik Sektörü sunumu ve Kamu İletişim Koordinatörü Özkan Aydın’ın faaliyetler hakkındaki bilgilendirmesi ile devam etti. ÇCSİB Ekonomi Danışmanı Dr. Can Fuat Gürlesel ise küresel ekonomi hakkında değerlendirmelerde bulundu, sektör beklentileri ve tahminlerine değindi.

Sektör Buluşması’nda Seramik Kaplama Malzemeleri ve Seramik Sağlık Gereçleri olmak üzere eş zamanlı iki oturum da yapıldı. Bu oturumlarda Türk Seramik Sektörü’nün geleceği, karşılaştığı sorunlar ve olası çözüm yöntemleri tartışıldı.


bottom of page