top of page

2021’DE 62 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ EĞİTİM VERDİİMMİB AKADEMİ’NİN BU YILKİ HEDEFİ 100 BİN KİŞİ

Hayat boyu öğrenme prensibi ile kurulan İMMİB Akademi, 2021 yılında 8 bin 700 firmadan 62 bin kişiye eğitim verdi. Akademi, 2022 yılında 170 ders ile 100 bin katılımcıya ulaşmayı hedefliyor.


İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB), üye sektörlerinin ihracatını artırmak amacıyla 2007 yılından itibaren mesleki ve yönetim bilimleri alanında eğitimler düzenlediği İMMİB Akademi ile sektöre katkılarını 2021 yılında da sürdürdü. İhracatçı şirket çalışanlarının bireysel ve yönetimsel yetkinliklerini artırmaya yönelik sürdürülebilir bir şekilde çalışan İMMİB Akademi 2021 yılında 8 bin 700 firmadan 62 bin kişiye eğitim verdi. İTÜ ve İstanbul Ticaret Üniversitesi gibi üniversitelerle iş birliği yapılarak; dış ticaret, mevzuat, mesleki, teknik, satış ve pazarlama, muhasebe, finans, kişisel gelişim ve işe özel beceri geliştirme ana başlığında 150 farklı konudaki ders 82 eğitmen ile 450 saat boyunca işlendi ve toplamda 39 bin kişi katılım belgesi almaya hak kazandı.


Eğitimler 2022 yılında da devam edecek


Pandemi sebebiyle online olarak devam eden İMMİB Akademi 2021 eğitim programına Türkiye’nin yanı sıra 54 ülkeden de katılım gerçekleşti. Programa 100 yeni ders daha eklenerek ihracatçı birliklerinin yol haritasının çıkarılması ve sektörlerin ihracat hedeflerine ulaşması sağlandı. İMMİB Akademi, geleceğin ihracat profesyonellerinin de yetiştirilmesinde önemli bir rolü olan sertifika programları ile 2022 yılında 170 farklı dersle 100 bin kişiye eğitim vermeyi planlıyor.


Amaç ihracatta en hızlı etki


Sertifika programlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İMMİB Genel Sekreteri Dr. S. Armağan Vurdu, “Sektör birliklerimizin ihracatını, Türkiye ve dünya ekonomisindeki katma değerini artırmak amacıyla öncü rolümüzü korumaya, birliklerimizi her anlamda geleceğe taşımaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda 2007’den bu yana her yıl farklı içerik ve konularda ihracatçılarımızın insan kaynağını ve sektörün gelişimini desteklemek adına hayat verdiğimiz İMMİB Akademi’de eğitimlerimize 700'den fazla konu başlığında devam ediyoruz. Sektör ve üniversitelerle iş birliği yapıyoruz. Böylece sektörün ihtiyacını hem akademik hem de saha tecrübesiyle karşılayarak ihracatçılarımızın zaman, maliyet ve hukuksal alanda en hızlı etkiyi almalarına destek oluyoruz. 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da binlerce sektör çalışanına eğitimler vererek sektörlerimizin ihracatlarını artırmaya ve ülke ekonomimize katma değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.


bottom of page