top of page

2023 HANTERRA ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU


2023 yılı konusu “kapaklı kap” olan hanterra seramik yarışması sonuçlandı. hanterra tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen yarışma, işlevsel el yapımı seramiğin tasarım ve üretiminde özgünlük ve kalitenin önemini hatırlatmayı hedefliyor.


hanterra seramik yarışması, iyi tasarımın, özgün olmanın, kaliteli üretimin önemini hatırlatmayı; seramikle neler yapılabileceğini gösteren, yaratıcılığı ve hayal gücünü yansıtan el yapımı seramik eserleri özendirmeyi; seramikçinin yaratım sürecinde harcadığı zaman, emek, gösterdiği özen, hayal gücü ve düşünceyi ödüllendirmeyi hedefliyor.


Türkiye’de yaşayan ve seramikle ilgilenen herkese açık olan yarışma, Sibelco, Colorobbia Art, Valentine Clays ve Mars Seramik Fırınlarının sponsorluğunda düzenlendi.


Bu yılki yarışmanın jürisinde Güngör Güner [Türkiye], Elif Aydoğdu Ağatekin [Türkiye], Mieke Montagne [Hollanda], Tuba Önder Demircioğlu [Türkiye] ve Evandro Gabrieli [İtalya] yer aldılar. Jüri üyeleri, eserlerin konu ile ilişkisi, işlevine uygunluğu, ergonomik özellikleri, tasarım özgünlüğü, sanatsal yaratıcılığı ve üretimin teknik niteliklerini göz önünde bulundurarak ödül alacak eserleri belirledi.


Yapılan değerlendirme sonucunda yarışmada başarı ödülünü Ferit Cihat Sertkaya, mansiyon ödüllerini Simge Okudur, Murat Kafesoğulları ve Eda Girgin elde etti. 30 katılımcının 32 adet eseri sergilemeye değer görüldü. Sergileme ödülü alan diğer eser sahipleri: Erman Aksoy, Banu Aktekin, İlyas Arapoğlu, Beril Arıkan, Betül Aytepe Serinsu, Sena Barışkan, Şirin Berberoğlu, Emel Bozkurt, Süeda Can, Öznur Çakal Demirhan, Nurgin Çetin Almalı, Kamer Erdoğan, İlayda Ergün, Ş. Handan Ertüz, Can Deniz Güven, Deniz Hür, Nurbanu İlhan, Dilan Koç, Seçkin Muti, Şule Öngör, Aliye Sain, Ayça Sertkaya, Zeynep Sipahi İzci, Burcu Suçağlar, Şenay Şerifoğlu, Aslı Törün Erbengi, Zeynep Uyanık, Sibel Yeşil, Mustafa Emir Yılancı, Tamer Yiğit oldu.

Ferit Cahit Sertkaya Murat Kafesoğulları Eda Girgin Simge Okudur

(Başarı Ödülü) (Mansiyon) (Mansiyon) (Mansiyon)


Özel Saint Michel Fransız Lisesi Jeanne D’Arc Sergi ve Konser Salonu’nda ödül töreni ve açılışı gerçekleşen yarışma sergisi 12 Şubat– 19 Şubat tarihleri arasında izlendi. Ödül alan eserler www.hanterrayarisma.com’da çevrimiçi olarak görülebilir.


Seramik sektörüne farklı bir bakış açısı getirmek, kaliteli ve yenilikçi olmak hedefi ile kurulan hanterra, dünya çapında kalitesiyle tanınan yerli ve yabancı üreticileri bir araya getirerek, en iyi seramik malzemelerinden bazılarını Türk seramik sanatçılarına tanıttı. Seramik malzemesi satışı yanı sıra, seramik sanatıyla ilgili bir çok yeniliğe imza atmayı hedefliyor.

bottom of page