top of page

62. FAENZA ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU


Çağdaş seramik sanatında dünyanın en önemli etkinliklerinden biri olan Faenza Ödülü Uluslararası Çağdaş Seramik Sanatı Bienali’nin bu yılki 62. edisyonunda kazanan yapıtlar açıklandı. 35 yaş üstü kategorisindeki ödülü Yves Malfliet alırken, 35 yaş altında Wei Bao aldı.


“Faenza Ödülü” Uluslararası Yarışması, çağdaş seramik sanatı alanında dünyanın en önemli yarışmalarından biri. İlk kez 1938 yılında ulusal düzeyde başlayan etkinlik, 1963 yılında uluslararası oldu. İkinci Dünya Savaşı yılları dışında her yıl düzenlenen etkinlik, 1989'dan bu yana Bienal olarak gerçekleştiriliyor. MIC Faenza (Faenza Uluslararası Seramik Müzesi) tarafından düzenlenen etkinlik bugüne kadar binlerce İtalyan ve yabancı sanatçıyı ağırladı.

Yves Malfliet'in "Eklektik yeryüzü cenneti" Wei Bao'nun "Avlu Alacakaranlık Serisi IV"


Faenza Ödülü’nün jürisi MIC Faenza Direktörü Claudia Casali, Museum of Ceramic Art-NY Başkanı Judith Schwartz, Lahey Kraliyet Sanat Akademisi Direktörü Ranti Tjan, Kyoto'daki MOMAK Kıdemli Küratörü Tomohiro Daicho'dan oluşuyordu. Jüri, sergilenmeye değer görülen yetmiş eser arasından 35 yaş üstü ve 35 yaş altı olmak üzere iki kategoride birer eser belirledi. 35 yaş üstünde Belçikalı sanatçı Yves Malfliet'in "Eklektik yeryüzü cenneti" enstalasyonu ile 35 yaş altında Çinli sanatçı Wei Bao'nun "Avlu Alacakaranlık Serisi IV" çalışması ödüle layık görüldü. Kazanan her iki sanatçının yapıtı da seramik aracılığıyla insan, toplum, doğa ve çevre arasındaki ilişkiyi yansıtıyor.


bottom of page