top of page

ANADOLU’DAN HİKAYELER

Simurg, Zümrüd-ü Anka, Şahmaran gibi Doğu hikâyeleri, bulunduğumuz coğrafya ile bütünleşen Marsiyas, Midas hikâyeleri ve Batı’ya uzanan Troya, Aeneas hikâyeleri Kamuran Ak’ın kişisel sergisi “Anadolu’dan Hikayeler”de bir araya geldi.


DOÇ. M. CANDAN GÜNGÖR


Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Araştırma Görevlisi Kamuran Ak’ın “Anadolu’dan Hikayeler” isimli kişisel sergisi, M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezi’nde 22 Şubat-8 Mart 2024 tarihleri arasında izleyiciyle buluştu. Ak’ın duvar rölyeflerinden ve seramik heykellerden oluşan eserleri ayrı ayrı şekillendirdiği seramik parçalarını bir araya getirerek yeni bir bütün oluşturmasıyla dikkat çekiyor. Eserler ayrıca, sanatçının deneyimlerine dayalı olarak geliştirdiği çeşitli pişirim teknikleri ile tamamlanmış yeni bir bakış açısıyla izleyiciye sunuldu.


Kamuran Ak’ın sergideki eserleri kavramsal açıdan şöyle değerlendirilmektedir: “Coğrafi konumu itibarı ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Anadolu toprakları, zengin bir kültürel mozaiğe sahiptir. Beraberinde çeşitli efsanelerin doğuşuna zemin hazırlayan bu coğrafya herkesin zihninde bir şekle bürünmüş, tarih boyunca dilden dile aktarıla gelmiştir. Simurg, Zümrüd-ü Anka, Şahmaran gibi Doğu hikâyeleri, bulunduğumuz coğrafya ile bütünleşen Marsiyas, Midas hikâyeleri ve Batı’ya uzanan Troya, Aeneas hikâyelerini Ak, kendi sanatına özgü yorumlarla, bir seri çalışma olarak “Anadolu’dan Hikayeler” başlığı altında sunmaktadır”.

bottom of page