top of page

ANADOLU UYGARLIKLARINDAN İZLER YENİ AKM BİNASI’NDA

Anadolu uygarlık tarihinin, çağdaş sanatın usta temsilcileriyle buluştuğu “Anadolu Uygarlıklarından İzler” projesinin üçüncüsü 01- 30 Aralık 2021 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Anadolu’nun kültürel dokusunun oluşmasına katkı sağlayan uygarlıkların, sanat eserleri yoluyla anlatımı ve disiplinler arası buluşmayı sağlayan Anadolu Uygarlıklarından İzler projesi 2019 yılında planlanmıştı. Geçmişin izleri, dönemin yansımaları ve geleceğe aktarımı bağlamında sanatın estetik etkisi ile birleştirilmesi ve farklı disiplinlerin yorumlarıyla izleyiciyle buluşması projenin ana temasını oluşturuyor. Tarihi mirasın çağdaş sanatla buluştuğu bu önemli projeye ülkemizin resim, heykel ve seramik alanlarından çok sayıda sanatçı katılıyor.

Geçtiğimiz Nisan ayında Ankara’daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ndeki sergiye katılan seramik sanatçıları Atilla Cengiz Kılıç, Ayşegül Türedi Özen, Beril Anılanmert, Bingül Başarır, Bilgehan Uzuner, Burcu Öztürk Karabey, Candan Dizdar Terwiel, Elif Aydoğdu Ağatekin, T. Emre Feyzoğlu, Enver Güner, Hasan Şahbaz, Hikmet Serdar Mutlu, İlhan Marasalı, Kemal Uludağ, Mehmet Tüzüm Kızılcan, Meral Öztürk, Mustafa Tunçalp, Mutlu Başkaya, Ödül Işıtman, Serap Ünal, Sevim Çizer, Tülin Ayta, Vedat Kaçar ve Zehra Çobanlı İstanbul’daki sergiye de yeni eserleri ile katılırken Erdinç Bakla da ilk defa katılım sağlayacak.

Ayrıca projenin İstanbul AKM’de gerçekleşecek yeni sergisinde, usta sanatçıların yanı sıra otuza yakın genç sanatçıyla yeni bir bölüm hazırlanıyor. Buna göre genç sanatçıların Anadolu’nun tarihsel önemini anlaması ve anlatması için, Unesco Dünya belleğinde de yer alan Kültepe tabletleri, bahsi geçen genç sanatçıların özgün anlatım biçimleriyle sergide yer alacak.

02 Aralık 2021 tarihinde ise Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan, Prof. Dr. Adnan Tepecik, Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, Doç. Dr. Mutlu Başkaya ve Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi Müdürü Erdem Akkurt’un katılacağı Anadolu Uygarlıkları ve Sanat üzerine bir panel düzenlenecek.


bottom of page