top of page

ATEŞ’İN ÇOCUKLARI SERGİDE BULUŞUYOR

Seramik camiasının en sevilen hocalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Prof. Dr. Ateş Arcasoy’un öğrencileri Bursa’da düzenlenen bir sergi ile hocalarını anacak. “Ateş’in Çocukları” başlıklı sergi 22-30 Kasım tarihleri arasında Nilüfer Belediyesi Galeri N’de izlenebilecek.

Uzun yıllar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde hocalık yapan ve emekli olduktan sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde ders veren Ateş Arcasoy’un yazdığı Seramik Teknolojisi kitabı ise neredeyse 40 yıldır tüm seramik camiasının başvuru kaynaklarından biriydi. Seramik eğitiminin verildiği okullarda Seramik Teknolojisi derslerinin uygulamalı ve teorik olarak çok iyi okutulması gerektiğini vurgulayan Arcasoy, uzun yıllar boyunca yetiştirdiği öğrencilerin bu konudaki donanımlarını artırmak için çaba sarfetmişti. Arcasoy’un 2021 yılında Doç. Hasan Başkırkan ile birlikte yeniden yazdığı kitap Türkiye Seramik Federasyonu desteğiyle basılmıştı. Ateş Arcasoy’un bizzat öğrencisi olanlar dışında diğer okullardan pek çok Seramik öğrencisi de bu kitap sayesinde Arcasoy’un birikiminden faydalanma fırsatı bulmuştu.


Huri Aykut Ülker’in küratörlüğünü yaptığı “Ateş’in Çocukları” başlıklı sergide Ateş Arcasoy’un eğitimlerine katkıda bulunduğu seramik sanatçıları birer yapıtlarıyla yer alacak ve hocalarını anacaklar. Nilüfer Belediyesi Galeri N’deki sergi Arcasoy’un doğumgünü olan 22 Kasım’da açılacak. Ayrıca sergi kapsamında gerçekleştirilecek panelde Doç. Hasan Başkırkan ile Dr. Fatma Batukan Belge Prof. Dr. Ateş Arcasoy’u anlatacak.



bottom of page