top of page

AYKUT BULUT’U KAYBETTİK

Türk seramik sektörünün duayenlerinden Aykut Bulut 70 yaşında vefat etti. Cenazesi 17 Ekim’de Burhaniye Koca Cami’de kılınacak öğle namazına müteakip Börülce Mezarlığı’na defnedildi.


2,5 yıldır akciğer kanseri sebebiyle tedavi görmekte olan Aykut Bulut’un yaşamını yitirmesi uzun yıllar mühendis ve yönetici olarak hizmet verdiği seramik sektöründe büyük üzüntü ile karşılandı.


23 Nisan 1951’de Burhaniye’de dünyaya gelen Aykut Bulut babasının görevi gereği ilk ve orta öğrenimini Türkiye’nin çeşitli illerinde tamamladı. Liseyi İzmir Atatürk Lisesi’nde okuduktan sonra yüksek lisansını İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde yaptı.


1973 yılında Çanakkale Seramik Fabrikaları’nda Ar-Ge Mühendisi olarak başladığı çalışma hayatında 23 yıl aynı fabrikada yönetici olarak çalıştı. Çanakkale Seramik sonrasında sırasıyla Tamsa Seramik, Ege Seramik, Kütahya Seramik, Bien Seramik, Akgün Seramik, Yüksel Seramik, Seranit, Uşak Seramik fabrikalarında yönetici olarak çalıştı. Son olarak Termal Seramik Fabrikaları’nda Danışman görevindeydi.

bottom of page