top of page

BIEN’İN YENİ KAROLARI HER HALİYLE İNCE

Yenilikçi renk ve desenleriyle mekanların havasını değiştiren Bien, 7 mm. inceliğindeki yeni seramik karolarıyla inovatif çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Daha ince ve hafif yapısıyla kaynakların kullanımını ve yapılara binen yükü azaltan seramik karolar, çevreci özellikleriyle ön plana çıkıyor.

18 aylık uzun bir Ar-Ge çalışması sonucu daha az ham madde kullanılarak, özel reçetelerle geliştirilen 7 mm’lik yeni karolar, hem kullanıcısına hem uygulayıcısına hem de doğaya değer katan birçok avantaj sağlıyor. Optimizasyon çalışmaları ile tasarlanan bu incecik seramik karolar üretim sürecinde hammadde kaynaklarının verimli kullanılması, daha az atık ve daha az enerji tüketimi gibi çevreci faydalarla gelecekte de yaşanabilir bir dünya için katkı veriyor.

Metrekare başına yüzde 20-25 arasında daha az ham madde kullanımı ile üretilen 7 mm. inceliğindeki seramik karolar pişirme sırasında da daha az enerji tüketiyor. Yine ince yapısının sunmuş olduğu avantajla kutu ve palet kullanımını aza indirgeyerek kağıt ve ahşap tasarrufu sağlıyor. Tek seferde daha fazla ürünün taşınabilmesi ise lojistik ve yakıt tüketiminin azalmasına büyük ölçüde katkı sağlıyor.

İncelikleri ve hafiflikleriyle uygulama sürecini de kolaylaştıran yeni seramik karolar, daha az yapıştırıcı kullanımı gibi ekonomik uygulama artılarını da beraberinde getiriyor. Hafif yapıları sayesinde yapılara binen yükü azaltıyor. Yapılardaki esnemelerden kaynaklı seramik kırılma ve çatlama oranını en aza indirgiyor.


bottom of page