top of page

BRİTANYA SERAMİK BİENALİ 23 EYLÜL- 5 KASIM'DA STOKE-ON-TRENT'TE

Birleşik Krallık'taki en büyük çağdaş seramik etkinliği olan British Ceramics Biennial-BCB (Britanya Seramik Bienali) Festivali, 23 Eylül- 5 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Stoke-on-Trent'te şehrin endüstriyel mirasının zemininde gerçekleştirilecek.

2023 için BCB, Hanley'de yeni bir Festival merkezi olan All Saints Kilisesi'ni tanıtıyor. "Çömlekçiler tarafından çömlekçiler için" inşa edilen bu tarihi Sanat ve El Sanatları kilisesi, BCB'nin en önemli sergileri “Award” ve “Fresh”e ev sahipliği yapacak. Award’da 10.000 sterlinlik bir ödül için yarışan İngiltere'nin en yenilikçi 10 seramik sanatçısının yeni çalışmaları sunulacak. “Fresh” ise Birleşik Krallık ve İrlanda'dan yükselen 25 yetenek için bir platform.


Bu sergilerin yanı sıra, BCB'nin ilk İnsanlar ve Mekan bölümünde Emilie Taylor'ın Staffordshire'ın post-endüstriyel manzarasını yorumlaması görülecek. 2021 Ödülü sahibi Stephen Dixon, kilise mihrabına rönesans ve rönesans öncesi İtalya'daki kiliselerden ve kaplardan esinlenen büyük ölçekli alegorik bir pano olan "Istoriato: kültür ve çatışma"yı yerleştirecek. Fresh Talent başlığı altında yeni yeteneklere yer verilirken ayrıca Staffordshire Üniversitesi'nden yeni mezunlar ve araştırmacıların çalışmaları da sergilenecek. BCB'nin her zaman popüler olan Proje Alanı, insanlara yerel karo yapımı, ekoloji ve çevresel sürdürülebilirlik temalarını keşfederken kil ile uygulamalı çalışma şansı verecek. Çömlekçilik Müzesi ve Sanat Galerisi, multidisipler sanatçı ve yazar Osman Yousefzada'nın “Embodiments of Memory" (Bellek Düzenlemeleri) enstalasyonuna ev sahipliği yapacak. Brampton Müzesi'nde, Neil Brownsword'ün “Obsolescence and Renewal” (Eskime ve Yenileme) sergisi, sanatçının İngiliz seramik üretiminin kökenleriyle ilişkili marjinalize edilmiş bölgesel tarihlere ilişkin incelemesini genişletecek.


Festival’in zengin programı hakkında detaylı bilgi şu linkten edinilebilir: www.britishceramicsbiennial.com




bottom of page