BU ÇAYDANLIKLAR ÇILDIRMIŞ OLMALI
- 13 May
- 1 dakikada okunur

Bursa’daki Akeramos Sanat Merkezi kuruluşunun 10. yılını “Bu Çaydanlıklar Çıldırmış Olmalı” başlıklı bir çaydanlık sergisi ile kutlayacak. Serginin ilk etabı 2 Haziran- 15 Temmuz 2026’da Bilecik’te, ikinci etabı ise Rize’de gerçekleştirilecek.

Seramik sanatçısı Aysun Çölbayır tarafından kurulan Akeramos Sanat Merkezi 10. yılını fantastik bir çaydanlık sergisi ile kutlayacak. Merkez, “Bu Çaydanlıklar Çıldırmış Olmalı” başlığıyla düzenlediği sergiye çaydanlık formu üzerine çalışmış tüm sanatçıları ve bu konuya gönül verenleri davet ediyor. Seramiksir firmasının iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan sergi seramik sanatçılarıyla, Akeramos bünyesindeki sanat dostu öğrencileri bir araya getirmeyi hedefliyor.
İki etap halinde düzenlenecek olan serginin ilk etabı 2 Haziran-15 Temmuz arasında Seramiksir’ın Bilecik’teki fabrikasında, ikinci etabı ise 24-30 Eylül’de Rize Çayeli’nde gösterilecek. Eserler Akeramos’a teslim edildikten sonra sergi mekanlarına nakli yine sanat merkezince sağlanacak.
Katılım koşulları ise şöyle: Sergiye, seramik tekniği ile üretilmiş bir adet çaydanlık formu ile katılınabilir. Sergiye gönderilecek olan eserler en geç 10 Mayıs 2026 tarihine kadar Akeramos Sanat Merkezi’ne teslim edilecek. Eserler kırılmayacak şekilde tahta sandıklar içinde gönderilecek. Sandıkların formu, malzemesi ve dayanıklılığı, Karadeniz’deki sergide platform olarak kullanılmaya uygun olacak.

Sergiye katılmak isteyen seramik sanatçıları Akeramos Sanat Merkezi ile bağlantıya geçebilir.




Yorumlar