top of page

CAMGERAN2022 ULUSLARARASI CAM SEMPOZYUMU BAŞLADI

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölümü’nün düzenlediği “Camgeran2022 Uluslararası Cam Sempozyumu” 24-27 Ekim tarihleri arasında Yunus Emre Kampusü, Cam Bölümü Stüdyoları ve Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştiriliyor.


Uluslararası Cam Komisyonu (ICG), Cam Dernekleri Topluluğu (CGA) ve Uluslararası Cam Müzeleri ve Birliği (ICOM) ile birlikte Birleşmiş Milletler 2022’yi Dünyada Cam Yılı ilan etti. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölümü de 24-27 Ekim’de düzenlediği “Camgeran2022 Uluslararası Cam Sempozyumu”nda bu alanda eğitim veren kurumları, akademisyenleri, araştırmacıları, sanatçıları, tasarımcıları ve sektör temsilcilerini ağırlıyor.

Türkiye’de Güzel Sanatlar Fakülteleri içinde bağımsız bir bölüm olarak kurulan ilk ve tek bölüm olan Cam Bölümü 2004 yılından bugüne ülkemizde cam alanında gerçekleştirilen pek çok organizasyonun paydaşı. Dört güne yayılan bu sempozyumda da Polonya, Çekya, Bulgaristan, ABD, Almanya, Hollanda, Portekiz ve Türkiye’den davetli olarak katılan sanatçı, tasarımcı, akademisyen ve sektör temsilcilerinin sunumları ve çalıştaylara evsahipliği yapacak.


Sempozyum kapsamında gerçekleştirilecek tüm etkinlikler ise ücretsiz olarak katılımcılara açık olacak.


Sempozyumun Organizasyon Komitesi Prof. Mustafa Ağatekin (Başkan), Doç. Dr. Selvin Yeşilay, Dr. Öğretim Üyesi Göktuğ Günkaya ve Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Aydın’dan oluşuyor.

bottom of page