top of page

CERSAIE 2023’ÜN ARDINDAN, 2024 AKIMLARINA BİR BAKIŞ…


Bu yıl 40.sı gerçekleştirilen dünyanın en büyük seramik fuarı Cersaie, 2024 yılının eğilimlerini ortaya çıkardı. Yüksek teknoloji ile şekillenen ürünler hiper gerçeklik ile ahşap, taş ve mermer dokuları iç ve dış mekanlara taşıyacak.


BANU GÜL ERGUN

Hitit Seramik A.Ş. Pazarlama Müdürü


Uluslararası fuarlara katılmak ve gezmek oldukça önemli. Dünya genelinde, işe; akım, eğilim ya da moda –ne denirse densin- başlığı ile yaklaşıldığında; beklentilerin ve sunuların neler olduğunu tek kalemde görmek çok pratik, heyecanlı ve bir o kadar da keyif veren bir etkinlik.


2024 yılına girerken, ahşap, taş, mermer dokularla doğanın peşindeyiz yine… Karolara uygulanan teknolojik yüzey aplikasyonları, baskı teknikleri ile gerçeklikte gelinen son durum insan zekası ve teknolojinin uyumunun sonucu. Hitit Seramik bünyesinde üretilen ürünler bu akımlar ile paralel hareket ederek birbirinden eşsiz tasarımlar sunuyor.

Tüm bunları izlerken insanoğlunun doğada daha az ayak izi bırakacak olmasının gönül hoşluğunu yaşarken, doğadan ilham alan tasarımların çok daha mükemmele varması da bir başka özgürlük mutluluğu yaşatıyor.


Ahşabın yanında, traverten kesitler açık ara önde. Renkli slate taşlar, çekiç izli yüzeyler, taşın tüm doğasını hissetmenizi sağlıyor.

Geçen yıl doğanın temel iki rengi olarak mavi ve yeşil ağırlık kazanmıştı. Bu yıl aynı bağlılık devam ederken, doğaya daha fazla sarılıyor renk tercihleri… Artık toprak ve cotto tonları bol bol görünüyor. Baskılardaki renklerin geçişleri o kadar başarılı ki… Sahtelikten uzak, gerçeğinin birebir aynısını gören gözler hiçbir aykırılık fark etmeden ilerlemeye devam ediyor.

Geçen yıl başlayan metalik etkiler bu yıl hissedilir boyutta. Dokulu veya düz uygulamalar gerçekliği fantastik olma yoluna evriltmiş. Metalik kesitler taşıyan kayaç kesitleri, zaman zaman metal kaplama görüntüsü veren dekorlara, ışıltılı desenlere yerini bırakıyor.

2024’ü karşılarken Türk seramik sektörünün, dünya üzerinde etkisinin güçlenerek artması en büyük dileğimiz olacaktır.


bottom of page