top of page

CİNSİYET EŞİTLİĞİ İÇİN KADIN İSTİHDAMI

Sıhhi tesisat üreticisi Geberit işe alım, terfi ve ücretlendirme şartlarında cinsiyetler arasında eşitliği gözetiyor. Her yıl kadın istihdamı konusunda mesafe kaydeden Geberit Türkiye’nin kadın çalışan oranı yüzde 41’e ulaştı.

İsviçreli sıhhi tesisat üreticisi Geberit, işe alım, terfi ve ücretlendirme şartlarında cinsiyetler arasında eşitliği gözettiği insan kaynakları politikasıyla kadınların iş yaşamına katılımı ve çalışma koşullarında yarattığı fırsatlarla öncü olmaya devam ediyor. Geberit, kadın istihdamında Grup İnsan Kaynakları departmanının istihdam ve liderliğe yönelik yaklaşımıyla tüm ülkelerde örnek politikalar sergiliyor. Yüzde 41 kadın çalışan oranıyla Geberit Türkiye, sadece kadın istihdamını değil daha bütünsel olarak çeşitlilik ve fırsat eşitliğini stratejik boyutta ele alıyor.


Geberit Türkiye Finans ve İnsan Kaynakları Müdürü Ceren Sinem Ertaş kadın çalışanların sektöre değer katmasından dolayı insan kaynakları politikalarına her dönem özen gösterdiklerini belirterek şunları söylüyor: “Her yıl kadın istihdamı, kadın çalışan oranları ve kadın liderliği başlıklarında önemli mesafeler kat ediyoruz. Çalışan bağlılığını önemsiyor ve bu kapsamda belirli aralıklarla Çalışan Bağlılığı anketleri düzenliyoruz. Kurum bünyemizde, geleceğe yön verecek yetenekli adaylara yönelik Potansiyel Yönetimi Programı uyguluyoruz. Bu sayede cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tüm çalışanlarımızın kariyer yolculuğunda, onları bir sonraki adıma hazırlayarak becerilerinin gelişmesine fırsat tanıyoruz.”


bottom of page