top of page

CREAVİT’İN YENİLİKÇİ TASARIMLARI, YİNE UNICERA’DA VİTRİNE ÇIKIYOR

Sektörün yüzde 100 yerli sermayeli markası Creavit olarak geçen yıl dış pazarlara odaklandıklarını vurgulayan Çanakçılar Seramik Genel Müdürü Hasan Tuzcuoğlu, dünyaca ünlü tasarımcı Defne Koz’un Creavit için tasarladığı Foglia banyo serisi de dahil, tüm ürün gruplarında yenilikçi tasarımlarını, bu yıl yine ilk kez UNICERA Fuarı’nda, pazara sunduklarını belirtti.

Türkiye ve dünya pazarında, yüzde 100 yerli Creavit markasıyla yenilikçi tasarımlara ve satış başarılarına imza atan Çanakçılar Seramik, iç pazarda durağan dönemlerin, ancak ihracat odaklı global vizyonla aşılabileceğine yönelik stratejileri hayata geçiriyor. Creavit olarak, UNICERA Fuarı’nı, yenilikçi tasarımları sergilemek için önemli bir uluslararası vitrin olarak gördüklerini vurgulayan Çanakçılar Seramik Genel Müdürü Hasan Tuzcuoğlu, sektör ve fuara ilişkin değerlendirmelerini Seramik Türkiye ile paylaştı.


Geride bıraktığımız yılı nasıl değerlendiriyorsunuz?

2019 yılı, içerisinde bulunduğumuz ekonomik iklimin bir sonucu olarak, dengesizlik ve belirsizliklerin yoğun olarak hissedildiği bir yıl oldu. Ekonomi ve buna bağlı pazar dinamikleri, içeride ve dışarıda sık sık değişkenlik gösterdi. Kurdaki dalgalanma, ham madde fiyatlarının sıçraması ve iç pazardaki durağanlaşmanın bir sonucu olarak üretim ve tüketim maliyetlerinin artışıyla birlikte sektörde ön görülen durağanlığı hep birlikte yaşıyoruz. Banyoda global bir Türk markası olma hedefiyle çalışan bir marka olarak biz bu süreci kriz olarak adlandırmaktansa, sinyallerini 2018 yılının ortasından itibaren vermeye başlamış bu yeni durum için çözümler üretmeye odaklanıyoruz.

Sizce durağanlığı aşmanın sektörel çözümleri nedir?

Bu gibi dönemlerde, her geçen gün daha da kıtlaşan kaynakların yeni ve daha mantıklı kullanım yollarına yönelmeliyiz. İçinde bulunduğumuz ekonomik dönemin getirdiği durağanlığı aşmak adına hem sektörümüz hem de tüm iş dünyasının, daha fazla katma değer yaratmaya odaklanılması gerekmektedir. Bu bakış açısı ile biz de bu sene ihracatımıza katkı sağlayacak yatırım ve aksiyonlara ağırlık verdik.


Dış pazarlara yönelik ne tür girişimler gerçekleştiriyorsunuz?

Yurt dışı showroom sayımızı artırıyoruz. Yurt dışında 150’nin üstünde showroom ile 65 ülkeye düzenli ihracat gerçekleştirken, 2019’da ihracata daha da odaklanmamızla birlikte yakaladığımız %55’lik ihracat oranıyla, sektörümüzde lider markalardan biri olmaya devam ediyoruz. Yurtdışında yeni showroomlarımızı Mart ayında Fas ve Afrika kıtasının en önemli ticaret merkezlerinden Kazablanka’da, Nisan ayında da Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de açtık. Yine bu yıl özelinde konuşmak gerekirse, komşu coğrafyamız ortadoğuda, başta Filistin, Ürdün, Irak olmak üzere, pek çok özel sektör ve kamu projesinde, %100 yerli sermayeli Creavit markasının tercih edilmesinin gururunu yaşadık.

2019, yatırım açısından sizin için nasıl bir yıl oldu?

2016 yılından bu yana uzun soluklu bir yatırım süreci gerçekleştirdik. Bu kapsamda, şu anda dökümhane bölümümüzün modernizasyonu projesi devam etmektedir. Ayrıca iş süreçlerimizdeki verimliliğin artması, kaynakların efektif yönetilebilmesi, ürün ve hizmet kalitemizin sürdürülebilirliği adına yatırımlarımız sürüyor. 2019 başında uygulamasına geçtiğimiz SAP sistemi ile dijital dönüşümüzü global ölçekli markalarla yarışabilir seviyeye yükselttik. Sonuç olarak biz 2019’u, 2020’nin belirsizliklerinde bocalamamak adına, herkesin kendine dersler çıkarması gereken; hatalarıyla, eksikleriyle yüzleşilip daha fazla katma değer üretmeye odaklanıp, insana ve teknolojiye yatırım kararlarının alınmasını zorunlu kılan bir milat olarak görüyoruz.


Ürün geliştirme stratejilerinizi nasıl şekillendiriyorsunuz?

Creavit olarak, estetik algısı ve kullanım önceliklerini göz önünde bulundurarak, farklı beğenileri karşılayacak fonksiyonel ve şık banyolar sunmak için sürekli araştırma yapıyor ve üretimimizi bu yönde şekillendiriyoruz. Tüketici beklentileri ve farklılaşan yaşam tarzlarına cevap verecek yepyeni ürünleri, her sene olduğu gibi bu sene de ilk defa UNICERA’da sergiledik.


UNICERA 2020’de, pazara ne tür yeni ürünler sunacaksınız?

Creavit, 5mm’lik kenar kalınlığı ile sektörde büyük beğeni toplayan Ultra lavabo ailesinin yeni ürünlerini ve ince tasarım çizgisini farklı yorumladığımız yepyeni bir ürün ailesi olan Loop tezgah üstü lavabo serisini, UNICERA’da ilk defa sergiledik. Yine vitrifiye ürün grubumuzda çok tercih edilen kanalsız klozet teknolojisine sahip Rim-Off ürün sayımızı arttırarak, bu sene bu kategorideki Solo, Mare ve Elegant serilerine yeni eklenen ürünleri tüketicilerin beğenisine sunduk. Kullanıcı odaklı bir diğer yeniliği ise banyo mobilyası ürün grubumuzda gerçekleştirdik.


Alt modülde 60-65-80 ve 100 cm ölçüleriyle, tek çekmece, çift çekmece ya da kapaklı alternatifler sunduk. Aynı zamanda üst modülünde farklı aynalı dolap seçenekleriyle, kullanıcısının tam da ihtiyacı olan kombinasyona sahip olma olanağı sunan Modüler banyo takımımızı da bu sene ilk defa UNICERA’da sergiledik.


Gömme rezervuar kumanda panellerinde iki yeni ürün olan Arc ve Terra’da, minimal sade ve tasarım çizgisini tamamlayıcı detaylara odaklanırken, Drop kumanda paneli serimize eklenen yeni renklerle, banyosunu tasarlarken özgür olmak isteyenlere yeni renk seçenekleri sunmaktayız. Armatür ürün grubunda da lavabo, banyo ve 2 farklı evye bataryasından oluşan Bevel serisi, yine ilk defa bu fuarda kullanıcıların beğenisine sunuldu. Banyoda tasarım trendlerini yakından takip eden ziyaretçilerimiz, dünyaca ünlü tasarımcı Defne Koz’un Creavit için tasarladığı Foglia banyo serisini de yine bu fuarda yakından görme şansı buldular.


bottom of page