top of page

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA GURURLUYUZ


Değerli okurlarımız,


Geçtiğimiz Temmuz ayında Türkiye Seramik Federasyonu’nun Yönetim Kurulu ve Başkanı Sayın Erdem Çenesiz bayrağı bizlere devretti. Bu döneme kadar yaptıkları değerli katkılarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2023-2025 yılları arasındaki yeni dönemde sektörümüzün çatı kuruluşu olan TSF’de üyelerimizi haksız rekabete karşı korumak ve yeşil dönüşüm çerçevesinde onlara öncülük etmek gibi iki temel hedefimiz var ve bu konulara ağırlık vererek çalışmaya devam edeceğiz.


Yeşil dönüşüm, sürdürülebilirlik, kaynakların korunması ve enerji tasarrufu tüm dünya ile birlikte Türkiye’nin de en önemli konuları arasında. Dünyamızın geleceği için Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne uygun üretim yapmak hedefimiz olmalı. Sadece çevreci ürünler üretmek değil, üretirken de çevreye zarar vermemek, su ve diğer doğal kaynakları yeniden kullanmak, elektriği yenilenebilir enerji kaynaklarından elde etmek artık pek çok seramik üreticisinin gündeminde ilk sırada yer almaktadır.


Türkiye Seramik Federasyonu tarafından 25 yıldır kesintisiz olarak yayınlanan Seramik Türkiye dergimiz bu sayıdan itibaren sadece dijital olarak yayınlanacak. Basılı yayınların yerini dijitallerin aldığı günümüz şartlarına uygun olarak e-dergi formatında Türk Seramiği’nin sesi olmaya devam edecek.


Dergimizin yeni sayısına ulaştığınız esnada sektörümüzün en önemli etkinliği UNICERA İstanbul Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı’nda katılımcı ve ziyaretçilerimizi buluşturuyor olacağız. Bildiğiniz gibi TSF olarak UNICERA’ya, günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek bir kimlik kazandırdık. TSF bünyesinde kurulan UNICERA Uluslararası Fuarcılık A.Ş., faaliyetine 2021 yılında başladı ve ilk fuarımızı da geçtiğimiz yıl başarıyla gerçekleştirdik.


Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise en büyük ikinci ihtisas fuarı olan UNICERA uluslararası alanda sağladığı ticaret hacmi ile en önemli organizasyonlar arasında yer alıyor. 350 katılımcı, 1200’den fazla uluslararası marka ve 20 ülkeden 100’ün üzerinde yabancı firmanın katıldığı bu güzide fuarımız her yıl 120 binin üzerinde ziyaretçi ağırlıyordu, bu yıl ise ziyaretçi rekoru kırmasını bekliyoruz.


Cumhuriyet’imizin 100. Yılını kutladığımız bu sene Türk seramik sektörü olarak ayrıca gururluyuz. Milyonlarca metrekareye ulaşan üretim kapasitemiz ve 174 ülkeye gerçekleştirdiğimiz 4 milyar dolara yakın ihracatla dünyanın önde gelen seramik üreticileri arasında yer almaktayız. Ülkemize en büyük katma değeri sağlayan sektörlerdeniz. Sadece üretim gücümüz değil, özgün tasarımlarımızla da kendimizi gösteriyor; dünyanın en önemli tasarım yarışmalarından ödüllerle dönüyoruz.


100 yıl önce Kurtuluş Savaşı'ndan çıkmış, ekonomisi dışa bağımlı ve üretemeyen bir ülkeden, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde ulusal bir anlayışla yürütülen ekonomik kalkınma çabalarıyla fabrikalar kurup üretimini artıran bir ülkeye evrilmenin gururunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet’imizin 100. Yılı kutlu olsun!


bottom of page