top of page

DEÜ ÖĞRENCİ SERGİLERİ SERAMİK VE CAMLA BAŞLADI

Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Seramik ve Cam Bölümü öğrencilerinin karma sergisi, 4-17 Mart 2024 tarihleri arasında İzmir Resim ve Heykel Müzesi Kültürpark Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. 


DOÇ. M. CANDAN GÜNGÖR


Bütün dünyayı etkileyen pandemi, ülkemizi etkileyen deprem felaketi ve fakültemizin 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nden Tınaztepe Yerleşkesi’ne taşınması gibi nedenlerle geleneksel öğrenci sergilerine bir süre ara verilmişti. Zorunlu aranın ardından öğrencilerimiz “Atölye Tınaztepe” Seramik ve Cam Sergisiyle, İzmir Resim ve Heykel Müzesi’nin ev sahipliğinde yeniden sanatseverlerle buluştu.



Küratörlüğünü Doç. A. Temel Köseler ve Arş. Gör. Fatma Çiftçi’nin üstlendiği sergi 17 öğrencinin seramik ve cam çalışmalarından oluşuyordu. Her öğrencinin kendi belirlediği tema doğrultusunda, dört yıllık öğretim ve eğitimin kazanımlarıyla ürettiği özgün sanatsal çalışmalar, kendileri olma yolunda ilk adımları oldu. Sergide, zengin seramik kültüründen beslenen çağdaş seramik çalışmalar ve geleneksel seramik formların yorumlandığı çalışmalar yanında farklı sanat disiplinleri ile etkileşim içinde olan seramik çalışmalara da yer verildi. Sergide yer alan cam heykellerin bir kısmı modern bakırlı vitray yönteminin üç boyutlu formlar yaratmak üzere kullanılmasıyla oluşturuldu. Bir diğer grup cam heykel, Litvanyalı cam sanatçısı Marta Gibiete’nin geliştirdiği deneysel cam füzyon yöntemi kullanılarak üretildi. 



Sergide Akif Zahir Doruk, Arslan Eren Gözüyaşlı, Arzu Bozkurt Biren, Ayşe Elif Bektaş, Ayşe Gülce İstif, Ayşegül Başyiğit, Cansu Polat, Delfin Demirgüreş, Gülnu Koran, Gülter Beyazoğlu Akgün, İlayda Oğur, İlhan Haytat, Mehmet Alp Ekinci, Melike Doğan, Nagihan Karabulak, Nur Turnalar ve Sedef Demirçalı’nın çalışmaları yer aldı. 

bottom of page