top of page

DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE BİR ADIM İLERİSİ: COLOROBBIA C-GLAZES DIGITAL

C-GLAZES DIGITAL serisinin yeni ürünleri, dijital sır teknolojilerinin maksimum uygulanma potansiyelini geliştirmek için tasarlanmış ve aynı zamanda kullanıcılar için de yüksek güvenilirlik sağlayan su bazlı sırların üretimi için kullanılan malzemelerden oluşuyor.

Colorobbia Ar-Ge departmanı her bir teknolojinin özel gereksinimlerini belirleyerek hem tam yüzey uygulamalarında hem de rölyefli ürün yüzeylerinde farklı etkileri aynı ürün üzerinde uygulama imkanı (örnek; mat / parlak) sunan bir ürün grubu oluşturdu. Bu sayede, renkli desenlerin rölyef ile milimetrik doğrulukta senkronize edilebilmesi ile sonsuz sayıda birbirinden farklı karolarla doğal yüzeyleri (ahşap, doğaltaş) hassas bir şekilde çoğaltma imkanı sağlandı. Bu nedenle, bu teknolojilerin C-GLAZES DIGITAL ürünlerle birleşimi sayesinde mevcut dijital mürekkep baskı ile elde edilen sonuçlara kıyasla, dijital devrimi bir adım daha ileri götüren daha keskin ve etkili yüzey efektlerinin alınmasını sağlayan “malzeme zenginliği” kavramını tanıttı.

Bu inovasyon ve geliştirme sürecinde C-GLAZES DIGITAL ürünlerinin üretim süreçleri de dahil olmak üzere insan sağlığı ve çevresel faktörlere sadık kalındığını vurgulamak da önemli, kullanılan ambalaj ve su geri dönüştürülebilir. Bu anlamda bu ürün grubunda yüksek su içeriği, diğer geleneksel solvent bazlı dijital ürünlere oranla pişirim süreçleri de düşünüldüğünde emisyonların (VOC - Uçucu Organik Bileşikler) önemli ölçüde azaltılmasını garanti ediyor. Colorobbia olarak endüstriyel uygulamanın bu aşamasında elde edilen uygulama bilgisi, geniş temel ürün yelpazesi (frit, granilya, sırlar vb.) ile birlikte şu an pazardaki mevcutlar ile karşılaştırıldığında yüksek derecede farklılaşmayı sağlıyor. Aslında, C-GLAZES DIGITAL serisi her tasarımın ve müşterinin ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacı ile kompozisyonların özelleştirilmesinde de maksimum özgürlük veriyor. Elbette, Colorobbia’nın seramik endüstrisi için teknoloji ve ekipman alanında çalışan temel oyuncular ve müşterileri ile var olan yakın işbirliği de bu gelişim ve inovasyon projesinde önemli rol oynadı.


bottom of page