top of page

DOĞAYA YENİDEN BAKIŞ: “UMUDA DAİR” SERGİSİ

Seramik Sanatı, Eğitimi ve Değişimi Derneği (SSEDD) ile Sille Sanat Sarayı iş birliğinde düzenlenen çevrimiçi “Umuda Dair” sergisi, insanoğlunun hoyratlığına karşın kendi döngüsünü sürdüren doğaya odaklanıyor.

Doç. M. CANDAN GÜNGÖR


Seramik Sanatı, Eğitimi ve Değişimi Derneği (SSEDD), Sille Sanat Sarayı iş birliği ile 20 Ocak- 20 Haziran 2022 tarihleri arasında çevrimiçi olarak izlenebilecek bir sergi düzenledi. Serginin açılışı, dernek başkanı Prof. Zehra Çobanlı’nın ve Sille Sanat Sarayı yöneticisi Reha Bilir’in konuşmalarıyla başladı. Açılış konuşmaları sonrasında sergiye katılan her bir sanatçı eseriyle ilgili bilgi verdi. Açılış, çevrimiçi olarak Yönetim Kurulu Üyeleri, Prof. Sevim Çizer, Prof. Mustafa Ağatekin, Prof. Burcu Karabey, Prof. Ayşe Güler, Doç. Özlem Kamuran Sarnıç, Doç. Leyla Kubat, sergide yer alan sanatçılar ve sanatseverlerin katılımlarıyla gerçekleşti.

Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Zehra Çobanlı, “Umuda Dair” sergisinin temasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Umuda elveren gökyüzüne, soluduğumuz havaya, insan atıkları ile bize küsen denizlere, hoyratça tükettiğimiz sulara ve her zaman kendi döngüsünde dirençlilik gösteren doğaya yeniden bir bakış; gezegenin her zerresini tutkuyla kucakladığımız bir yaklaşım sunmak istemekteyiz. Gezegenimizi yeniden hatırlamak ve onunla sanat yoluyla dolaysız bir ilişki sunarak dirençliliğine saygı göstermek adına dernek olarak, Seramik, Resim ve Fotoğraf disiplinlerinden 51 sanatçının katılımıyla bir sergi düzenledik.”

Çobanlı, derneğin kuruluş amacını ve günümüzdeki etkinliklerini ise şöyle aktardı: “2013 yılında seramik sanatı ve eğitiminin ülke yararına gelişmesi ve ilerlemesi yolunda teknik, estetik ve kültürel çalışmalar yapmak, yapılan çalışmaları desteklemek, böylece ulusal ve uluslararası alanda sanatsal ve bilimsel değişim olanaklarını artırmak amacıyla kurulan Seramik Sanatı, Eğitimi ve Değişimi Derneği kuruluşundan bu yana hedefleri doğrultusunda etkinlikler yapmaya devam etmektedir. 2020 yılına kadar seramik sanatı ve eğitimi alanında konferans, kongre, sempozyum, seminer, panel, yarışma, atölye çalışmaları yapan derneğimiz Covid-19 salgını duyarlılığı ile Sille Sanat Sarayı iş birliğinde çevrimiçi ulusal ve uluslararası sergiler ile çalışmalarına devam etmektedir.”

51 sanatçının katıldığı “Umuda Dair” disiplinler arası sergisinde, Ali Cihan Kayalıoğlu, Aygün Dinçer Kırca, Ayşe Canpolat, Ayşe Güler, Aysun Çölbayır Diniz, Beril Anılanmert, Betül Aytepe, Betül Demir Karakaya, Burcu Karabey, Ceren Cengiz, Ece Kanışkan, Elif Ağatekin, Elif Gündüz, Elçin Telli Ateş, Emel Mülayim, Emre Can, Ersoy Yılmaz, Ezgi Hakan, Güngör Güner, Habib Aydoğdu, Harun Antakyalı, Hasan Başkırkan, Kadir Ertürk, Kamuran Özlem Sarnıç, Leyla Kubat, M. Candan Güngör, Melahat Öztürk, Mustafa Ağatekin, Mustafa Ural, Müjde Gökbel, Neşe Arı, Nilüfer Nazende Özkanlı, Nihat Kemankaşlı, Nurtaç Çakar, Özlem Gün Bingöl, Özlem Özer Tuğal, Özgür Seçmen, Perihan Şan Arslan, Pınar Baklan, Pınar Çalışkan Güneş, Reha Bilir, Rıdvan Coşkun, Senem Ensari, Sevim Çizer, Şadiye Yılmaz Bilir, Şirin Koçak, Ümit Gezgin, Vedat Kacar, Zafer Gençaydın, Zehra Çobanlı eserleriyle yer aldılar.


Sergi, 20 Haziran 2022 tarihine kadar https://sillesanatsarayi.com adresinden izlenebilecek.




bottom of page