top of page

DÜNYA SANAT GÜNÜ’NE ÖZEL SERGİ

Bodrum’daki Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 15 Nisan’da kutlanan Dünya Sanat Günü’nü unutmadı ve özel bir sergiye evsahipliği yaptı. Pandemiye rağmen etkinliğini sürdüren galeride 30 sanatçının yapıtı sergilendi.


Bodrum Yakaköy’de kırk dönümlük alana kurulan Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, on üç yıldır üç kapalı galerisi ve iki açık alan sergi mekanı ile resim, heykel, seramik, cam, fotoğraf, ebru, karikatür, exlibris, grafik, minyatür gibi birçok sanat dalının ve sanatçının eserlerinin yer aldığı sergilere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu yıl da pandemi koşullarına göre kontrollü bir şekilde galeri kapılarını açan Dibeklihan, 2021 Yıldız Kenter Sanat Sezonu Takvimi ile Kasım ayına kadar elliye yakın sergiyi hayata geçirmeyi planlıyor.

Takvimde yer alan ilk iki sergiden biri 15 Nisan Dünya Sanat Günü’ne Özel Karma Sergi oldu. Bu sergide resim, heykel, seramik, fotoğraf, kaligrafi, özgün baskı gibi sanat dallarından 30 sanatçının eseri yer aldı. Dibeklihan’da İ. Hakkı Tonguç Sanat Galerisi’nde yer alan sergide Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri dışında farklı şehirlerden de eserleri bulunan sanatçılar; Almıla Yıldırım, Ayşe Kurşuncu, Begüm Topuz İn, Burcu Karabey, Kenan Temizel, Canan Zöngür, Deniz Cemal Koşar, Derviş Ergün, Didar Ezgi Özdağ, Elif Köse, Erhun Şengül, Esra Sağlık, Esra Tuncalı, Funda Altın, Gökçen Ergür, Hasan Başkırkan, İlker Yardımcı, Lale Dilbaş, M. Gökçen Kılınç, Mehmet Cihan Gezen, Musa Köksal, Müjde Gökbel, Neda İsmail Atar, Nilay Özsavaş Uluçay, Özüm Koşar, Selvihan Kılıç Ateş, Sevdiye Kadıoğlu, Sevgi Avcı, Sevgi Narman Çal, Seyhan Yılmaz oldu.

bottom of page