top of page

EGE SERAMİK 50. YILINI MİMARLARLA KUTLADI

Ege Seramik’in 50. yılına özel düzenlendiği Mimarlar Buluşması 14 Eylül’de İzmir’in geçmişten bugüne izlerini taşıyan mekanlarından biri olan, Alsancak Tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda gerçekleşti.

Ege Seramik’in bu özel buluşmasına İzmir’in önde gelen mimar ve iç mimarları katıldı. Mekânda Ege Seramik ürün portföyünün en güncel tasarımları, ortamın ruhuna uyum gösteren sergi konseptinde bir sunumla sergilendi. Davetin ilerleyen bölümünde katılımcılar jazz sanatçısı Serra Erkoç’un konseriyle keyifli saatler geçirdi.


Ege Seramik 50. yılına özel hazırlanan filmin izlenmesinin ardından Ege Seramik Genel Müdürü Merter Savaş ve Ege Seramik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Göksen Yedigüller birer konuşma yaptı. Organizasyona katılımları ile katkıda bulunan kurumları temsilen Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Banu Aydın, İzmir İç Mimarlar Odası Başkanı Burcu Yazgan Parlak ve izmir Serbest Mimarlar Derneği Başkanı Tamer Aksüt’e 50.yıl anısına Ege Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Murat Polat adına Ege Seramik tarafından hazırlanmış özel Atatürk tabloları takdim edildi.

Ege Seramik Genel Müdürü Merter Savaş konuşmasına davete büyük ilgi gösteren odalara ve konuklara teşekkür ederek başladı; Ege Seramik markasının sektördeki yeri, üretim kampüsü, global satış ağı ve ürün portföyü konularında katılımcıları bilgilendirdi. Merter Savaş konuşmasında “Ege Seramik Türkiye’nin büyük ölçekte sayılı seramik üreticilerinden biridir, Fortune 500 verilerine göre Türkiye’nin ilk 500 ve Brand Finance verilerine göre Türkiye’nin en değerli 100 markası içinde yerini almaktadır. Firmamız katma değeri yüksek, özgün ürünleri piyasaya sunarak, tasarım odaklı paydaşlarla iş birliğini ilerletmektedir. Değerli mimar ve iç mimarlarımızı İzmir Kemalpaşa’da yer alan 2000 m2 lik showroom’umuzda da ağırlamaktan büyük zevk duyarız” dedi.

Ege Seramik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Göksen Yedigüller Ege Seramik’in ilklerle geçen 50 yıllık öyküsünden bahsederek, “Ege Seramik geçtiğimiz 50 yıl içerisinde her yönüyle Türk ekonomisine ve sanayisine büyük katkı sağlamıştır” diye konuştu.


Yedigüller, “Siz değerli mimar ve iç mimarların görevinin sadece yapı ve mekan tasarlamak olmadığını, koşullara uygun, birey ve çevre odaklı yaşam alanları öngördüğünüzü çok iyi bilen bir şirketiz. Bu yüzden 50.yılımızı doğru ve bilinçli yapılara hayat veren, estetik katan siz paydaşlarımızla kutlamak istedik” diyerek sektörde mimar ve iç mimarların önemini vurguladı.


bottom of page