top of page

EGE VE AKDENİZ SERAMİK KÜLTÜRLERİNİN İZİNDE

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen Ege Akdeniz Sanat Buluşması Sergisi Mahal Bomonti Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi.


Seramik ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Halil Yoleri, bu serginin bir önceki Bölüm Başkanı Prof. Sevim Çizer ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Seramikçiler Derneği eski Başkanı Nergül Gezer’in 2017 yılında bir araya geldikleri toplantıda alınan kararlar doğrultusunda gerçekleştirildiğini söyledi. 2017 yılındaki toplantıda Ege ve Akdeniz bölgesinde binlerce yıldır süren seramik kültürünün izlerinin birlikte araştırılmasına karar verilmişti. Bu çalışmalar şimdiki dernek başkanı Semral Öztan ve ekibi tarafından projelendirildi.


Sergide A. Temel Köseler, Bedia Kale, Candan Güngör, Efe Türkel, Eser Keçeci, Fadliye Yılmaz, Fatma Çiftçi, Füsun Çövenoğlu, Güler Oğuz, Halil Yoleri, Haniah Mouhebati, Hasan Saydam, Hayal Dimililer, Mehmet Aydın, Mümine Özdemirağ Yağlı, Nergül Gezer Dündar, Özge Refik Kutsay, Özlem Kul Durmaz, Pınar Çalışkan Güneş, Semral Öztan, Sinem Saydam, Ülviye Perçinci Oksu, Vedia Okutan Gaydeler’in çalışmaları yer aldı.


bottom of page