top of page

EGEART DİJİTALLEŞEN DÜNYADA SANATA ODAKLANDI

Ege Üniversitesi’nin 2022 yılında dokuzuncu kez düzenlediği Uluslararası EgeArt Sanat Günleri, 13-16 Aralık tarihleri arasında “Dijitalleşen Dünyada Sanat” teması ile kapsamlı bir programla sanatseverlerle buluştu.


Doç. M. CANDAN GÜNGÖR

İlki 2005 yılında gerçekleştirilen EgeArt Sanat Günleri, iki yılda bir İzmir’in farklı galerilerinde açılan sergilerle sanatseverlere ulaşıyor. Bu süre içinde panel, söyleşi, sahne etkinlikleri ve çalıştaylar ile sanatseverler sanatın birçok dalı ile buluşturuluyor. Yıllar içerisinde geleneksel hale gelen EgeArt, düzenlenen etkinliklerle, özellikle genç sanatçılarla deneyimli sanatçıları bir araya getiriyor.EgeArt Sanat Günleri’nin Onursal Başkanı Prof. Dr. Necdet Budak yaptığı konuşmada; düzenlenen etkinliklerle, sanatsal faaliyetler üretmek, sanatın gelişimine katkı sağlamak, sanatı ve sanatçıyı sanatseverlerle bir araya getirmek, kültürlerarası etkileşimi artırmak, sanatın belleğini zenginleştirmek ve gelişimine katkı sağlamanın önemine dikkat çekti.

EgeArt sanat etkinlikleri kapsamında bu yıl “Toprağın Sesi” adlı seramik sergisi ve daha önceki yıllarda düzenlenen sergilerden oluşturulan “Seramik Koleksiyonu Sergisi” Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde açıldı. “Toprağın Sesi” sergisine; Özgür Kaptan, Soner Genç, Pınar Genç, Dilek Alkan Özdemir, Lale Demir Oransay, Kamuran Özlem Sarnıç, Aziz Baha Örken, Deniz Onur Erman, S. Veysel Özel, Ece Kanışkan, Mutlu Başkaya, Elif Aydoğdu Ağatekin, Emre Feyzoğlu, Hasan Başkırkan, Betül Aytepe Serinsu, Bahadır C. Erdem, M. Candan Güngör, Candan Dizdar Terwiel, Ömer Görkem katıldılar.


EgeArt Sanat Günleri’nin açılışında ayrıca Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, seramik sergilerinin dokuz yıldır küratörlüğünü yapan Mehmet Tüzüm Kızılcan’a Onur Ödülü takdim edildi.


bottom of page