top of page

“EVREN DEĞİŞİYOR, SERAMİK KARO DA DÖNÜŞECEK”


Ebat, renk, doku ve teknik özelliklerle ilgili, seramik karoda değişim ve dönüşümün değerli bir süreç olduğunu vurgulayan Yurtbay Seramik Pazarlama Direktörü Melis Yurtbay, “Nasıl ki 10 yıl önce konuşamadığımız bir ebatı, teknik özelliği bugün olağan algılıyorsak; ihtiyaçlar, talepler, moda ve tasarım akımlarıyla birlikte, markamız da bambaşka bir yolculuğa evrilecektir” diyor.


Yurtbay Seramik, kurucusu Zeki Yurtbay’dan ilham alarak, geçmişin referansıyla, yenilikçi bir geleceğe yatırım yapıyor.Yurtbay’ın geleceğini tasarlayanlar arasında, ailenin başarılı kadın yöneticilerinden biri önemli rol üstleniyor. Yurtbay Seramik Pazarlama Direktörü Melis Yurtbay, yapı sektörü başta olmak üzere hedef sektörlerin nabzını tutabilmek için araştırmalar yaptırdıklarını ve 7. kez düzenlenen Tasarım Ödülleri ile sektöre gençliğin enerjisini kattıklarını vurguladı. Yurtbay Seramik Pazarlama Direktörü Melis Yurtbay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne rastlayan anlamlı bir dönemde ve UNICERA 2020 sürecinde, bizlerle değerlendirmelerini ve hedeflerini paylaştı.


Geride bıraktığımız yarıyıla ait yapı sektöründeki gelişmeleri; global, lokal ve seramik karo bağlamında değerlendirebilir misiniz?

Yapı sektörü birçok sektörü de içine alan kapsayıcı bir özelliğe sahiptir. Endüstri çalışmalarının her yıl ivme kazanmasıyla birlikte dış cephe kaplamalarından iç yüzey malzemelerine kadar birçok yenilikle karşılaşıyoruz. Bununla birlikte çevre dostu doğayla daha barışık, kendini yenileyebilen ya da multi fonksiyonellik özelliği taşıyan yeni sistemlerin de karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Yurtbay Seramik, yenilikleri daha yakından takip edebilmek ve sektörün nabzını tutabilmek için, yapı sektörü ile birlikte diğer sektörlerin de araştırmasını yapıyor. Bu süreçte konunun uzmanlarıyla işbirliği yaparak, gelişimi üst seviyeye taşımak adına en yeni sistemleri entegre ederek, yatırımlarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Seramik karo açısından değerlendirdiğimizde; ebat, renk, doku ve teknik özelliklerle ilgili gelişim sürecinin tamamlanmadığı, çok değerli bir sektörün içinde olmaktan mutluyuz. Ayrıca dünyadaki trendlerle şekillenen, sadece teknik özelliklerle değil moda ve tasarım akımlarıyla da yönünü çizen yaratıcı bir sektör olduğunu söyleyebiliriz. Seramik karonun ilerleyen zamanlarda farklı birçok özelliği de içinde barındıracağını düşünüyoruz. Nasıl ki on yıl önce konuşamadığımız bir ebatı, teknik özelliği bugün olağan algılıyorsak; bir on yıl sonra konuşacaklarımız muhakkak ki aynı olmayacaktır. İhtiyaçlar, talepler, moda ve tasarım akımlarıyla birlikte markamız da kendi içinde bambaşka bir yolculuğa evrilecektir. Bizim için değişim ve dönüşüm; değerlerimizi koruyarak, geçmişten referans alarak yürüteceğimiz kıymetli bir süreçtir.


Geçtiğimiz sene 7’ncisi düzenlenen Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri sürecini katılımcılar ve dereceye giren projeler üzerinden nasıl değerlendirirsiniz?

7’ncisini düzenlediğimiz Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması, nitelikli projelerle karşılaştığımız harika bir süreç oldu ve öğrencilerin artan ilgilerini görmek bizi ayrıca mutlu etti. 4920 ön başvuru, 430 proje teslimi ile tamamladığımız ve jürimizin kazananları titizlikle seçtiği çok keyifli bir süreç yaşadık. Birlikte gelişmek ve geliştirmek bizim açımızdan çok kıymetli. Katılım sağlayan arkadaşların tüm projeleri bizi ayrı ayrı heyecanlandırdı.

Her sene artarak devam eden bir katılım ve başvuru rakamı görüyoruz. Bu organizasyonun kurumsallaşma yolculuğu ve gelecek senelerin kapsamına dair düşünceleriniz nelerdir?

Bize heyecan ve dinamizim katan kurucumuz Sayın Zeki Yurtbay’ın adını taşıyan bu anlamlı yarışmanın, öğrencilerin yeteneklerini sergilemelerini sağlayarak onlara bir yol açabilmek adına bugünlere taşınması çok önemliydi. İlerleyen yıllarda jüri üyelerimizin de değerli fikirleriyle belki daha farklı şeyleri de konuşuyor olacağız. Kurumsallaşma sürecimizin de, projemize verdiğimiz değerde saklı olduğunu düşünüyoruz. Biz her sene aynı istek ve heyecanla bu anlamlı yarışmayı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu düşünceyle daha nicelerini görmeyi arzu ettiğimizi de söylemek isterim.


Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilere neler tavsiye edersiniz?

Cesaret etsinler, yılmasınlar! Değerli olan onlar. Hayatın içinde kendi iç seslerini dinlemekten, daha önce yapılmamışı denemekten çekinmesinler. Biz sadece önlerini açmakta bir araç olabiliriz; ama asıl yeteneği dışarı çıkarıp sunacak olan onlar. Bir işte özgünlük, incelik ve zeka varsa er ya da geç suyun akıp yolunu bulduğunu görecekler. Yurtbay Seramik olarak daima onların yanındayız.


Yurtbay Seramik olarak hayata geçirmeyi düşündüğünüz projelerinizle birlikte hedefleriniz nelerdir?

Yurtbay Seramik olarak öğrenmeye, gelişmeye ve değişmeye devam ediyoruz. Lokal ve global ihtiyaçları doğru tespit edip AR-GE yatırımlarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Hedeflerimizi daima büyük tuttuk ve bu böyle de devam edecek. Biz, ekip olarak hedeflerimiz doğrultusunda büyük bir keyifle çalışmaktayız. “Sadece en iyisi” vizyonu ve “Yaşam alanlarına renk katan bir dünya markası olma” misyonumuzla geleceğe güvenle bakan, sektöründe öncü bir marka olmanın gururunu yaşamaya devam ediyoruz.


10-14 Mart tarihlerinde gerçekleşecek olan UNICERA Fuarı’nda nasıl bir Yurtbay standı göreceğiz?

Bu yıl konseptimiz oldukça farklı. Standımızda bir çok yeniliğimiz olacak. 25’inci yılımızı kutladığımız bu anlamlı yılı fuar standımızın şıklığı ve eşsiz konseptimizle taçlandırıyoruz. Evrenin değiştiği dönüştüğü bu yüzyıla dem vuran tasarımın minimal ve iddialı sadeliğini görebileceğimiz bir stand olacak.



bottom of page