top of page

EĞİTİM BAHANE DOSTLUKLAR ŞAHANE

Prof. Zehra Çobanlı’nın Eskişehir’de kurduğu Zehra Çobanlı Sanat Merkezi’nde düzenlenen küçük bir çalıştayda Prof. Güngör Güner tarafından foto transfer tekniği eğitimi verildi. Eğitimden sonra katılımcılar ve konuklar lezzetli yemekleri ve dostlukları paylaştılar.

En üretken ve aktif seramik sanatçılarından biri olan Prof. Zehra Çobanlı uzun yıllar Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde hocalık ve dekanlık yaptı. Emekliliğinden sonra da hocalıktan kopmayan Çobanlı, Eskişehir’deki kendi atölyesinde seramik dersleri vermeye devam ediyor. Ayrıca kurucusu ve başkanı olduğu Seramik Sanat Eğitimi ve Değişimi Derneği (SSEDD)’yle beraber çeşitli etkinlikler düzenliyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Çobanlı’nın Eskişehir’deki atölyesinde düzenlenen küçük bir çalıştayda Prof. Güngör Güner atölye öğrencilerine ve konuklara transfer baskı tekniği eğitimi verdi. Uzun yıllar boyunca pek çok öğrenci yetiştiren ve Zehra Çobanlı’nın da hocası olan Güngör Güner fotoğrafı seramik yüzey üzerine aktarmaya olanak veren tekniği anlattı.


Bilgisayarda fotoğrafik görüntünün düzenlenmesinden seramik yüzey üzerine aktarılmasına kadar tüm süreci uygulamalı olarak gösterdi. Alman seramik sanatçısı Reinhard Keitel ve Koreli sanatçı Kim Yong Moon’un da aralarında olduğu konuklar tekniği ilgiyle izledi. Ardından Keitel torna başına geçerek öğrencilere nasıl torna çekileceğini gösterdi.

Atölyedeki çalışmadan sonra kurulan sofrada bu kez lezzetli yemekler ve dostluklar paylaşıldı. Pandemideki kapanma döneminde atölyede çalışamayan GYNAİKA Seramik Grubu bu lezzetli yemeklerden oluşan “Sanat Dolu Lezzetli Yemek Tarifleri” başlıklı bir kitap da hazırlamış.


bottom of page