top of page

FARKLILIKLARIYLA ZENGİNLEŞEN GRUP: DEJA VU

2000’li yılların başında bir araya gelerek karma sergiler açan Deja Vu grubu, Nisan ayında Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda açılan sergiyle yine sanatseverlerin karşısına çıktı. Farklı kurum ve ekollerden yetişmiş, farklı sanatsal yaklaşımlara sahip sanatçıların grup etkinlikleri bu farklılıklarla zenginleşiyor.

Deja Vu Grubu Türkiye’de 1990’lı yıllarda farklı güzel sanatlar fakülteleri seramik bölümlerinde eğitim almış ve sergiler, yarışmalar ve çeşitli sanat ortamlarında birlikte çalışmış akademisyen ve sanatçılardan oluşuyor. Grup ilk olarak 2002 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Sanat Galerisi’nde Kaan Canduran, Mustafa Ağatekin, Kadir Sevim, Elif Aydoğdu Ağatekin ve Vedat Kacar’ın katılımıyla bir araya geldi. Daha sonra Deja Vu adıyla ilk sergisini 2015 yılında Ankara Nurol Sanat Galerisi’nde açtı ve bu sergide; Burcu Öztürk Karabey, Emre Feyzoğlu, Mürşit Cemal Özcan da gruba dahil oldu. Deja Vu Grubu, yıllar içinde Soner Pilge ve Candan Güngör’ün katılımıyla on sanatçıyla organizasyonlarına devam etti.

Mustafa Ağatekin Aziz Baha Örken Elif Aydoğdu Ağatekin Soner Pilge Kaan Canduran


Deja Vu Grubu; farklı kurum ve ekollerden geçip bireysel anlamdaki sanatsal yolculuklarının dışında bir araya gelerek açmaya başladıkları sergilerle, farklılıkların getirdiği çeşitliliği ve güzelliği paylaşmak adına bugüne kadar; Ankara (Nurol Sanat Galerisi 2015), Muğla (Dibeklihan Kültür Sanat Köyü 2017), İzmir (Peri Art Galeri 2019), Bodrum (Ticaret Odası Sanat Galerisi 2020) da sergiler gerçekleştirdi. Son yıllarda açtığı sergilerde her sergi için farklı misafir sanatçıları da davet ederek Türk seramik sanatında farklılıkların getirdiği çeşitliliği ve güzelliği paylaşmaya ve arttırmaya devam ediyor.


Emre Feyzoğlu M. Candan Güngör Mürşit Cemal Özcan

Kadir Sevim Vedat Kacar Burcu Öztürk Karabey


Pandemi nedeniyle etkinliklerine ara veren grup, 7 Nisan 2023 tarihinde Antalya Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi Sergi Salonunda açılan sergiyle sanatseverlerin karşısına çıktı. Burcu Öztürk Karabey, Emre Feyzoğlu, Kaan Canduran, Mürşit Cemal Özcan, Mustafa Ağatekin, Kadir Sevim, Elif Aydoğdu Ağatekin, Vedat Kacar, Soner Pilge ve Candan Güngör’ün yanı sıra Aziz Baha Örken ve Şebnem Baha da bu sergide eserleriyle yer aldı.




bottom of page