top of page

GEBERİT SHOWROOMLARI SATIŞLARI ARTIRDI

Avrupa pazarında sıhhi tesisat teknolojilerinin lideri Geberit, banyolardaki yenilikçi çözümlerini, showroomlarında ziyaretçilerle buluşturuyor. Tüketicinin ürünlerle fiziksel buluşması, dokusunu ve detaylarını hissedebilmesi ise satışlara olumlu yansıyor.


Banyolarda duvar önü çözümlerini ürün gamına eklemesiyle birlikte showroom yatırımlarına da hız veren Geberit, ürün çeşitliliğini nihai tüketiciyle artık çok daha kolay buluşturuyor. Geberit’in inovatif tasarım diline sahip banyo teknolojilerinin sergilendiği modern showroomlarda Geberit uzmanları tarafından satış ve satış sonrası destek hizmetleri de veriliyor.

2020 yılında duvar önü çözümlerinin tüketici ile buluşmasının ardından showroom uygulamasının başladığını belirten Geberit Türkiye Genel Müdürü Ufuk Algıer, “Hedefimiz, duvar arkası ve duvar önü ürünlerimizin nihai tüketiciyle buluştuğu özel tasarlanmış alanlarda sergilenebilmesi. İhracat kanadında Geberit Türkiye’ye bağlı olan ülkelerden Azerbaycan ve Irak showroomları geçtiğimiz yıl oluşturuldu. Sırada Özbekistan, Gürcistan, Kıbrıs ve Türkmenistan yer alıyor. Bu noktada showroom uygulamalarımız pozitif geri dönüşler alıyor. Banyo tarafında tüketici ile ürünü fiziksel olarak buluşturmak, dokusunu ve detaylarını hissettirebilmek, renk ve detay alternatiflerini canlı olarak showroom alanlarımızda gösterebilmek, perakende satışlarımızda pozitif bir performansı beraberinde getirdi. Perakende satışlarımızın genel ciro içerisindeki payı yüzde 45 seviyelerine kadar ilerledi. Bu da bir katma değer olarak hem bayi hem de Geberit tarafına olumlu olarak yansımakta” diye konuştu.


Showroomların farklılaştığı alanları detaylandıran Algıer, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Showroomlarımızda Geberit’in tüm banyo ürünlerinin yanı sıra İsviçre merkezince tecrübe edilerek Türkiye’ye sunulan renk ve tasarım alanını, tam bir bütünlük ve birbirine geçişkenlik sağlayan bir anlatım dilini sergiliyoruz. Tüketiciler bu renk ve anlatım dili sayesinde showroomlara girdiği anda farklılığı hissetmeye ve tecrübe etmeye başlıyor. Bu konuda en önemli hedeflerimizden bir tanesi de tüm uygulama yaptığımız showroomlarda bulunulan bölgeye ve bayi hedeflerine göre minör farklılıklar olsa da genel Geberit mesajını aynı tasarım dili ve içeriği ile sunmak. Böylece Geberit‘in nihai tüketici ile buluşma serüvenini hedeflediğimiz bütün bölgelerde aynı hizmet kalitesi ve standart içerisinde yerine getiriyor olacağız.”


bottom of page