top of page

GİZEMFRİT, SERAMİK YÜZEY ÇÖZÜMLERİ İLE UNICERA FUARI’NDA

Dünyanın lider kimyasal kaplama malzemeleri üretici markası Gizemfrit, seramik sektörünün lider firmaları ile dünyanın en önemli tasarımcılarını buluşturan İstanbul Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda (UNICERA) yerini aldı.

Yaklaşık 1.200’ün üzerinde uluslararası marka ve 130 ülkeden 100 binin üzerinde ziyaretçisiyle kapılarını açan İstanbul Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı, 60 milyar dolarlık dünya seramik pazarının buluşma noktası. Banyo ürünleri, zemin-duvar kaplamaları, seramik işleme teknolojileri, mutfak ürünleri, dekorasyon ürünleri gibi pek çok ürünün görücüye çıktığı fuarda Gizemfrit de seramik yüzey ve dekorasyon çözümleri ile seramik inkjet mürekkep çözümleri ürünlerini sergiliyor. Yeni pazarlara ulaşmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için fuar organizasyonlarını yakından takip eden Gizemfrit, stantlarında ziyaretçilerini ağırlıyor.


1979 yılında Adapazarı’nda kurulan Gizemfrit, bugün Sakarya’nın Hendek ilçesinde 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan 30.000 m2’si kapalı toplam 60.000 m2’lik modern ve son teknolojiyle donatılmış tamamen otomatik tesislerinde, seramik, emaye, yapışmaz kaplamalar ve pigmentler olmak üzere 4 farklı ürün grubunda, toplam 1000’den fazla çeşitle üretimini her geçen gün arttırarak sürdürüyor. Emaye ve seramikte Türkiye’de yüzde 70 civarındaki pazar payı ile lider konumdaki firma, yılda 132.500 tona çıkan üretim kapasitesi, Türkiye ve İspanya’da 400’den fazla çalışanı, 1000 kişiye varan dolaylı istihdamı, 6 kıtada yer alan 60 ülkedeki müşterileri ve yüzde 13 global pazar payı ile dünyanın en büyük ikinci üreticisi.

Gizemfrit endüstriyel üretimini sürdürürken, sanata ve eğitime de katkı yapıyor. Sakarya Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen Uluslar arası Gizemfrit Seramik Yarışması 2010 yılından beri kesintisiz olarak devam ediyor. Bu yıl 10.su düzenlenen yarışma, eğitim kurumusanayi işbirliğinin en uzun soluklu örneklerinden birini oluşturuyor. Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyadaki seramik alanında öğrencilere yeteneklerini sergilemek için bir fırsat sunuyor.


bottom of page