GÜRAL PORSELEN KEMİK TOZU KULLANMIYOR
Türkiye’nin porselen sofra ürünleri alanındaki küresel markası Güral Porselen, üretim süreçlerinde hayvansal kaynaklı hiçbir katkı maddesine yer vermiyor. Marka, "Bone" adını verdiği zarif ve krem rengi serilerinde geleneksel kemik porselenlerden farklı olarak yüzde yüz mineral bazlı hammaddeler kullanıyor.
Işık geçirgenliği, inceliği, hafifliği ve fildişi rengiyle klasik porselenlerden ayrılan “bone china” ya da kemik porseleninin üretiminde çamuruna yüzde 25- 50 oranında kalsiyum fosfat içeren kemik külü katılır. Diğer porselenlere göre daha ince ve hafif olmasına karşın mekanik dayanıklılığı daha yüksektir ve hafif kremsi, yumuşak ve fildişine benzer doğal bir parlaklığa sahiptir.

Güral Porselen’in "Bone" adını taşıyan ürünleri ise içeriğinden ötürü değil, geleneksel kemik porselenlerin rengine ve zarif görünümüne benzediği için tercih ediliyor. Üretim süreçlerinde hayvansal kaynaklı hiçbir katkı maddesine yer vermeyen Güral Porselen’in tüm ürünleri yüzde 100 mineral bazlı hammaddelerle ve etik üretim ilkeleri doğrultusunda üretiliyor. Bu anlayışın doğal bir sonucu olarak porselenlerde kemik tozu kullanılmıyor.
Güral Porselen, resmi olarak hiçbir ürününün kemik tozu veya hayvansal katkı içermediğini tüketicilerle paylaşıyor ve doğaya saygıyı vurguluyor: “Doğaya, canlılara ve insan sağlığına duyduğumuz saygının bir gereği olarak, üretimimizin her aşamasında bu hassasiyeti titizlikle sürdürmekteyiz. Estetik tasarımlarımızın yanı sıra, sorumlu ve güvenilir üretim anlayışımızla sofralarınıza değer katmaya devam ediyoruz.”




Yorumlar