top of page

HACETTEPE SERAMİK'TE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından H.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölüm Başkanlığı görevini Doç. Dr. Mutlu Başkaya üstlendi. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölüm Başkanlığı görevini Doç. Dr. Mutlu Başkaya üstlendi.

1983 yılında Prof. Hamiye Çolakoğlu tarafından kurulan Seramik ve Cam Anasanat Dalı; çok yönlü müfredatı, pişirim ve teknik olanaklarıyla Türkiye’deki en nitelikli seramik bölümleri arasında yer alıyor. Bölüm; Macsabal sempozyumları gibi uluslararası etkinlikleri gerçekleştirmeye olanak veren fiziki koşulları ve fırın parkıyla dikkat çekiyor. İlk kurulduğu dönemden beri Bölüm Başkanlığı görevini sırasıyla Sıtkı M. Erinç (1984-1986), Hamiye Çolakoğlu (1986-2000), Nazan Sönmez (2003- 2012), Candan Terviel (2000-2003 ve 2012-2015) ve T. Emre Feyzoğlu (2015-2020) yapmıştı.


Bölüm Başkanlığı görevini Prof. Tuğrul Emre Feyzoğlu’ndan devralan Mutlu Başkaya, bu kurumdan yetişmiş olan ve bölüme büyük katkı sağlayan bir akademisyen. Yurtiçi ve yurtdışında kişisel sergiler açmış ve grup sergilerine katılmış, çeşitli sempozyum, çalıştay ve kongrede yer almış, 15 ulusal ve uluslararası ödül almış olan sanatçı, Fuping, Çin’deki FLICAM Müzesi içinde yer alan Türkiye ve Ukrayna Bölümü’nün de küratörlüğünü yaptı. Başkaya, Türk Seramik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Uluslararası Seramik Akademisi (AIC-IAC)’nin az sayıdaki Türk üyesinden biri ve Çin Uluslararası Seramik Sanatçıları Derneği kurucu üyesi.

bottom of page