top of page

HANTERRA SERAMİK YARIŞMASI 2021 SONUÇLANDI!

hanterra tarafından bu yıl ilki düzenlenen hanterra seramik yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu. 2021 yılı konusu kupa | fincan olan yarışma, işlevsel el yapımı seramiğin tasarım ve üretiminde özgünlük ve kalitenin önemini hatırlatmayı amaçlıyor.

Türkiye’de yaşayan ve seramikle ilgilenen herkese açık olan yarışma, Sibelco, Colorobbia Art ve Mars Seramik Fırınları’nın sponsorluğunda düzenlendi.


Yarışmanın jürisinde bu yıl Esra Carus (Türkiye), Tuba Önder Demircioğlu (Türkiye), Prof. N. Lerzan Özer (Türkiye), Froukje van Baren (Hollanda) ve Guido Bitossi (İtalya) yer aldı. Jüri üyeleri, eserlerin konu ile ilişkisi, işlevine uygunluğu, ergonomik olması; tasarımın özgünlüğü, yaratıcılığı ile üretiminin ve bitişin teknik niteliklerini göz önünde bulundurarak ödül alacak eserleri belirledi.

Yapılan değerlendirme sonucunda yarışmada başarı ödülünü Yasemin Uğurlu Çetindemir, mansiyonları Mediha Alkan, Enes Aksoy ve Aysun Özmen elde etti. 21 katılımcının 23 adet eseri sergilemeye değer görüldü. Sergileme ödülü alan diğer eser sahipleri: Emrah Anık, Hasan Alp Ateş, Sercan Baykuş, Gizem Berger, Muhsin Berkay Dede, Yücel Dinçer, Tayfun Duran, Mehmet Eren Eskikan, Itır İyier Güvenç, Afife Öndin Aktan, Aylin Önen, Türkan Özcan, Sibel Özgüney, Fulya Özsan Hançerli, Banu Öztürk, Márcio Pereira, Hazal Şerifoğlu Çetin. Yarışmanın ödül töreni, 23 Ekim 2021 Cumartesi günü, saat 18:00’de D’art Galeri’de gerçekleşti. Online yarışma sergisi 23 Ekim – 13 Kasım tarihleri arasında www.dartgaleri.com.tr’de izlenebilir.


Seramik sektörüne farklı bir bakış açısı getirmek, kaliteli ve yenilikçi olmak hedefi ile kurulan hanterra, dünya çapında kalitesiyle tanınan yerli ve yabancı üreticileri bir araya getirerek, en iyi seramik malzemelerinden bazılarını Türk seramik sanatçılarına tanıttı. Seramik malzemesi, seramik fırınları, makine ve ekipmanları satışı yanı sıra, seramik sanatıyla ilgili birçok yeniliğe imza atmayı hedefliyor.


bottom of page