top of page

HANTERRA SERAMİK YARIŞMASI 2023 BAŞLADI

hanterra tarafından ikincisi düzenlenen hanterra seramik yarışması, işlevsel el yapımı seramiğin kullanımını, kaliteli ve özgün tasarımları teşvik etmeyi amaçlıyor. 2023 yılı konusu “kapaklı kap” olan yarışmaya son başvuru tarihi 30 Aralık 2022.

hanterra seramik yarışması, seramiğe ilginin çok yoğun olduğu bu dönemde, iyi tasarımın, özgün olmanın, kaliteli üretimin önemini hatırlatmayı; seramikle neler yapılabileceğini gösteren, yaratıcılığı ve hayal gücünü yansıtan, el yapımı seramik eserleri özendirmeyi; seramikçinin el yapımı işlevsel bir seramiği yaratırken harcadığı zaman, emek, gösterdiği özen ile yaratım sürecindeki hayal gücü ve düşünceyi ödüllendirmeyi hedefliyor.


Sibelco, Colorobbia Art, Valentine Clays ve Mars Hobi ve Stüdyo Fırınları’nın sponsorluğunda düzenlenen yarışmanın 2023 yılı konusu kapaklı kap. MÖ. 3100’lerden itibaren seramik tarihinde pek çok örneği bulunan kapaklı kapların, işlevsel ve teknik açıdan yetkin olduğu kadar estetik olarak özgün, yaratıcı ve çağdaş örneklerinin yarışmaya katılımı bekleniyor. Türkiye’de yaşayan ve seramikle ilgilenen herkese açık olan yarışmaya katılan eserlerin özgün olması, bu yarışma için üretilmiş, başka bir yarışmaya katılmamış ve daha önce sosyal medya dahil başka bir yerde yayınlanmamış olması koşulu aranıyor.


Yarışmaya katılan eserler, Elif Aydoğdu Ağatekin (Türkiye), Güngör Güner (Türkiye), Mieke Montagne (Hollanda), Tuba Önder Demircioğlu (Türkiye)’nun içinde yer aldığı uluslararası bir jüri tarafından değerlendirilecek.Yarışmayı kazananın başarı ödülü ve 15.000 TL değerinde hanterra hediye çeki ile ödüllendirileceği yarışmada, üç adet mansiyon ödülüne 3.500’er TL değerinde hanterra hediye çeki verilecek.


hanterra seramik yarışması 2023 ile ilgili tüm detaylara www.hanterrayarisma.com web sitesinden ulaşılabilir.

 

YARIŞMA TAKVİMİ

30.12.2022 – Katılım için son tarih 14.01.2023 – 1. elemeyi geçen eser sahiplerine bildirim yapılması 21.01.2023 – Eserlerin teslimi 31.01.2023 – Kazananların Duyurusu

 



bottom of page