top of page

HANTERRA SERAMİK YARIŞMASI 2024 BAŞLIYOR

Türkiye’nin en önemli ulusal, jürili, işlevsel seramik yarışmalarından olan hanterra Seramik Yarışması’nın üçüncüsü için başvurular başladı. 2024 yılında “Vazo” konusu ile düzenlenen yarışmaya son katılım tarihi 12 Ocak 2024, kazananların duyurusu ise 12 Şubat 2024’te yapılacak.

İyi ve özgün tasarım örneği olan, yaratıcılığı ve hayal gücünü yansıtan, teknik açıdan yetkin el yapımı işlevsel seramiği ve bu süreçte seramikçinin harcadığı zamanı, emeğini ve hayal gücünü ödüllendirmeyi hedefleyen hanterra Seramik Yarışması 2024 yılında “Vazo” konusuna odaklanıyor. Türkiye’de yaşayan, seramiği seven herkesin katılımına açık olan yarışma jürisinde seramik sanatçıları Tuba Önder Demircioğlu, Ezgi Hakan ve Anna Thomson, iç mimar Ayhan Geveli, küratör Domenica Laracà gibi isimler bulunuyor. hanterra Seramik Yarışması, Sibelco, Colorobbia Art, Valentine Clays, Mars Hobi ve Stüdyo Fırınları ile Ceramila’nın sponsorluğunda düzenleniyor.


hanterra Seramik Yarışması’nın kurucuları Elif Özbay Şahan ve Kurtuluş Şahan yarışma ile ilgili olarak “Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de son yıllarda seramiğe artan bir ilgi var. Maalesef dijital dünyanın hayatımızı ele geçirmesiyle oluşan yalnızlığın ardından dokunabildiğimiz malzemelerle üretimler yapmaya ihtiyaç duyulduğunu, hızın ve aynı anda çok iş yapmanın dayatıldığı bir dünyada yavaşlamanın bir nevi ruhsal ihtiyaç olduğunu ve bu yüzden de seramiğin bu kadar popüler olduğunu düşündüklerini” vurguluyorlar.


Yarışmayı kazananın başarı ödülü ve 25.000 TL değerinde hanterra hediye çeki ile ödüllendirileceği yarışmada, üç adet mansiyon ödülüne 6.000’er TL değerinde hanterra hediye çeki verilecek. Ödül Töreni ve sergi açılışı 23 Şubat 2024’te gerçekleştirilecek.


hanterra Seramik Yarışması 2024 ile ilgili tüm detaylara www.hanterrayarisma.com web sitesinden ulaşılabilir.

bottom of page