top of page

hanterra ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Türkiye’nin önemli seramik yarışmalarından olan “hanterra Seramik Yarışması”nın ödülleri sahiplerini buldu. Üçüncü yılında “Vazo” konusu ile düzenlenen yarışma, tasarım ve üretimde özgünlük ve kalitenin önemini hatırlatmayı amaçlıyor. 



Her yıl düzenlenen ve bundan sonraki yıllarda da seramik sanatını desteklemek amacıyla sürdürülecek hanterra Seramik Yarışması bu yıl “Vazo” temasıyla gerçekleştirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda 298 başvurudan 25 katılımcının 27 yapıtı sergilenmeye değer görülürken, Başarı Ödülü’nü Derin Sevil Bodur, mansiyonları Ecem Akarlar Şentürk, Aylin Gündoğdu, Tunahan Açıkgöz elde etti.


Yarışma jürisi; seramik sanatçısı Tuba Önder Demircioğlu, akademisyen Prof. Ezgi Hakan, iç mimar Ayhan Geveli, İtalyan seramik sanatçısı, küratör Domenico Laracà ile İngiliz seramik sanatçısı Anna Thomson’dan oluştu. Jüri üyeleri, ödül alacak eserleri, eserlerin konu ile ilişkisi, işlevine uygunluğu, ergonomik olması, tasarımın özgünlüğü, yaratıcılığı ile üretim sürecinin baştan sona teknik niteliklerini göz önünde bulundurarak belirledi.


Yarışmanın ödül töreni Saint Michel Fransız Lisesi Jeanne D’Arc Sergi ve Konser Salonu’nda gerçekleştirildi. Ödül alan ve sergilenmeye layık görülen eserler 23 Şubat– 9 Mart tarihleri arasında sanatseverler tarafından izlendi.


Derin Sevil Bodur - Başarı Ödülü (solda) Aylin Gündoğdu - Mansiyon (üstte solda) Tunahan Açıkgöz - Mansiyon (üstte sağda)

Ecem Akarlar Şentürk - Mansiyon (altta ortada ve sağda)


Türkiye’de seramik sanatını daha da yaygınlaştırmak için yapılan ve herhangi bir kısıtlama olmadan Türkiye’de yaşayan, seramiği seven herkesin katılımına açık olan “hanterra Seramik Yarışması”, Sibelco, Colorobbia Art, Valentine Clays, Mars Hobi ve Stüdyo Fırınları ile Ceramila’nın sponsorluğunda düzenlendi.


2018 yılında seramik sektörüne farklı bir bakış açısı getirmek, kaliteli ve yenilikçi olmak hedefi ile kurulan hanterra, dünya çapında kalitesiyle tanınan üreticileri bir araya getirerek, en iyi seramik malzemelerinden bazılarını Türk seramik sanatçılarına tanıttı. Seramik sanatıyla ilgili birçok yeniliğe de imza atmayı hedefleyen hanterra’nın kurucuları mimar Elif Özbay Şahan ve inşaat mühendisi Kurtuluş Şahan yarışma ile ilgili şunları söylediler: “Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de son yıllarda seramiğe artan bir ilgi var. Yurtdışındaki seramik sanatını ve sergilerini yakından izlemeye çalışıyoruz. Yarışmayı düzenlemeye başlamamızın temel sebebi Türkiye’de de özgün tasarımın, kaliteli üretimin örneği olan ürünlerin, bu yarışma ile daha görünür olmasına katkıda bulunmak, el yapımı seramiğin ne kadar emek harcanarak yoğun bir üretim gerektirdiğini, her birinin eşsizliğini anlatmak.  Yarışmanın üçüncü senesinde daha çok insana ulaştığını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz”. 


hanterra Seramik Yarışması 2024 ve daha önceki yıllardaki yarışmalar  ile ilgili tüm detaylara www.hanterrayarisma.com web sitesinden ulaşılabilir.


bottom of page