top of page

HASAN NUMAN SUÇAĞLAR’A İTALYA’DAN ÖDÜL

Yeni kuşağın başarılı seramik sanatçılarından Hasan Numan Suçağlar, “Fantastic Enough?” (Yeterince Fantastik) başlıklı yapıtıyla İtalya, Castellamonte’de düzenlenen seramik yarışmasında Birincilik Ödülü’ne layık görüldü.

20 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen 61. Castellamonte Seramik Sergisi’nde İtalya’daki köklü seramik üretim merkezlerinden biri olan ve zengin kil tepeleriyle çevrili bölgenin seramik üretimindeki yerini vurgulayan çeşitli etkinlikler düzenlendi. 15 kamusal ve özel sergi mekanına yayılan bu etkinliklerden en önemlisi “Ceramics in Love… Castellamonte Şehri Ödülü 2022” başlığıyla düzenlenen uluslararası seramik yarışması idi. Ukrayna’ya adanan yarışmaya katılan sanatçıların yapıtları sanatsal ve teknik arayışlar arasında çeşitli karşılaştırmalar sundu.


Birincilik Ödülü kazanan Hasan Numan Suçağlar’ın “Fantastic Enough” (Yeterince Fantastik) başlıklı çalışması büyük beğeni kazandı. Jüri, sanatçının yapıtını değerlendirirken ‘dikey yapısının Uzakdoğu’dan hayali bir binayı çağrıştırdığına, kullanılan renkler ve malzemenin çekiciliğine’ vurgu yaptı. Yarışmada İkincilik Ödülü’nü Stela Ivanova (Portekiz), Üçüncülük Ödülü’nü Maurizio Grandinetti (İtalya) ve “Silvana Neri” Gençlik Ödülü’nü ise Letizia Pennacino (İtalya) kazandı.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde görev yapan Doç. Hasan Numan Suçağlar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu. Yüksek lisansını aynı üniversitede, Sanatta Yeterlik çalışmasını ise Hacettepe Üniversitesi Seramik Bölümü’nde tamamladı. Biri yurtdışında olmak üzere üç kişisel sergi açtı ve 50’den fazla karma sergiye katıldı. Çeşitli yarışmalardan kazandığı beş ödülü bulunuyor. Ulusal ve uluslararası çalıştay ve sempozyumlarda yer almaya devam ediyor.


bottom of page