top of page

HÜMA KUŞU GMW MİMARLIK’A GÜMÜŞ MADALYA GETİRDİ

GMW Mimarlık tasarımı Taşkent Uluslararası Havalimanı, Amerika kaynaklı mimarlık ödülü International Design Awards 2019’da ‘’Mimari Tasarım’’ ana kategorisi altındaki “Kemerler, Köprüler, Viyadükler ve Giriş Kapıları” alt kategorisinde Gümüş Madalya kazandı.

Dünya çapında akıllı, sürdürülebilir ve çok disiplinli tasarımların önemini vurgulamak amacıyla bu yıl 13.kez düzenlenen International Design Awards 2019’a dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda proje başvurdu. Yarışma bünyesinde finale kalan projeler, “Mimari Tasarım”, “İç Mimarlık”, “Grafik Tasarım”, “Moda Tasarımı” ve “Ürün Tasarımı” kategorileri altında yarıştı. International Design Awards 2019, GMW MIMARLIK tasarımı “Taşkent Uluslararası Havalimanı” projesinin elde ettiği ilk başarı değil. Proje, Architecture MasterPrize (AMP) 2019’da “Ulaşım Projeleri” kategorisinde “Honorable Mention” ödülüne layık görülürken aynı zamanda mimarlık dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen World Architecture Festival (WAF) Awards’ta da, “Future Projects - Infrastructure” kategorisinde finalist olma başarısını gösterdi.


Gerçekleştirdiği tüm havaalanı terminali projelerinde olduğu gibi bu projede de yolcu konforunu en ön planda tutan GMW MIMARLIK’ın, Taşkent Uluslararası Havalimanı projesinde, güvenlik, işletme etkinliği, terminalin ticari başarısı, büyütülebilirlik, esneklik ve sürdürülebilirlik gibi işlevsel kavramları ön planda tuttuğu belirtiliyor. Projenin tasarımında Özbekistan’ın Khiva, Semerkant, Buhara gibi şehirlerindeki mimari mirasından ve yerel bir simge olan Hüma kuşundan yola çıkan GMV MIMARLIK, çağdaş yapım yöntemleri ile teknoloji ve kültürel kimlik öğelerini bir araya getirdi. Kütleden iç mimariye kadar tüm tasarım kararlarında, yöreye özgü öğelerle kullanıcıların nerede olduklarını hissettikleri, akılda kalıcı özgün bir dil yaratıldı.

bottom of page