top of page

İTALYAN VE TÜRK SEKTÖR TEMSİLCİLERİ BULUŞTU

Dünya seramik pazarının önemli aktörleri olan İtalya ve Türkiye’nin sektör temsilcileri İstanbul’da düzenlenen bir toplantıda bir araya geldi ve iş birliği olanaklarını görüştü.

İtalyan ve Türk seramik sektörlerinin temsilcileri Ocak ayında İstanbul’da gerçekleştirilen bir toplantıda bir araya geldi. İki ülkenin seramik sektörleri hakkında değerlendirmelerde bulunmak ve iş birliği olanaklarını görüşmek amacıyla düzenlenen toplantıya İtalyan Seramik Birliği (Confindustria Ceramica) Başkan Yardımcısı Filippo Manuzzi ve Genel Müdürü Armando Cafiero, İtalyan Dış Ticaret ve Yatırım Ajansı Direktörü Ricardo Landi ve seramik sektör temsilcileri katıldı.


Toplantıda Türk seramik sektörünün ihracatı, enerji fiyatları, sürdürülebilirlik faaliyetleri ve iki ülke arasındaki iş birliği olanakları ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi. Türkiye Seramik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz Türk ve İtalyan seramik sektörleri arasındaki güçlü iletişim ve ticari ilişkinin devamının önemine vurgu yaptı.


bottom of page