top of page

“KADIN VE SANAT” PROJESİ HOBİYİ GELİRE DÖNÜŞTÜRECEK

Ardahan Üniversitesi’nin liderlik yaptığı wmn&ART (Kadın ve Sanat) e-öğretim konulu proje Türk Erasmus + programı yetkilileri tarafından onaylandı. Projenin amacı inaktif kadınların yeteneklerini ve seramiğe yönelik hobilerini gelecekte gelire dönüştürmek.

Günümüz bilgi çağında bilim ve teknolojide yaşanan hızlı gelişmelerle girişimciliğin ekonomik değerini göz önüne alan Ardahan Üniversitesi, Tüm Avrupa Kadınları Kültür İşbirliği ve Dayanışma Derneği, GaleriM Sanat Galerisi ve Point Proje bir araya gelerek kadınların ev içi üretimlerine destek olacak bir projeye imza attı. Projenin amacı inaktif kadınların yeteneklerini ve seramiğe yönelik hobilerini gelecekte gelire dönüştürmek.

Proje, 5 ülke ve 9 ortağı kapsıyor; lider ortak Ardahan Üniversitesi, yurt dışından katılım sağlayan proje partnerleri ise Portekiz’den Rita Souto Bizarro, Slovak Cumhuriyeti’nden Alexandra Orciwova ve Kristina Kovacova, İspanya’dan Giuseppe Olmeti, Litvanya’dan Julita Pigulevkiene.


wmn&ART özellikle sanat konusunda yetenekli kadınların hobilerini ücretli ve ev temelli bir faaliyete dönüştürmelerine destek olmak, düzenli bir gelir elde edebilmelerini sağlamak amacını taşıyor. Kadınlara bu serbest mesleği kazandırmak, etkinliklerine çocuklarını ve akrabalarını dahil ederek onların ruh sağlığını ve aile iletişimini iyileştirmek, ev eksenli sanat ve zanaat faaliyetlerini destekleyerek akranlarını güçlendirme görevi ile “Sanat Danışmanları” olarak seçilen kadınlara daha ileri/ özel mesleki eğitim ve iş fırsatları sağlamak da bu projenin hedeflerinden.

bottom of page