top of page

KORE'DEN HACETTEPE'YE MACSABAL

Hacettepe Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Macsabal (Çanak) Yarışması Sergisi 15-21 Haziran tarihleri arasında Ankara’daki Kore Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kovid-19 salgını dolayısıyla açılış ve ödül töreni yapılmadı. Sergide, geleneksel ve fantastik olmak üzere iki bölümde düzenlenen yarışmaya katılan sanatçıların yapıtları yer aldı.

Uluslararası bir jürinin değerlendirdiği yarışmada Geleneksel Macsabal Ödülü’nü Fransız sanatçı Ariane Coissieux, Fantastik Macsabal Ödülü’nü ise Şilili sanatçı Catalina Vial aldı.


Geleneksel Onur Ödülü alan sanatçılar: Saravut Vongnate, Sergey Purtyan, Yiğithan Dumlu, Katharina Böttcher, Sulhee Lee, Kadircan İsmail Avcı, Şelale Güder Büke, Vinod Kumar Daroz ve Ramazan Sadık Yılmaz. Fantastik Onur Ödülü alan sanatçılar: Birsen Ünlütürk, Shamai Sam Gibs, Shulamit Teiblum Millar, Salih Veysel Özel, Duygu Kornoşor, Ayşe Ergüner, Vafa Afshar, Ding Jiawei, Snjezana Pokos Vujej, Şelale Güder Büke, Ossama Mahmoud Emam, Selim Çınar, Semiha Atabey, Mohammad Samir, Seyhan Yılmaz ve Vivod Kumar Daroz.

Uluslararası Macsabal Yarışması Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenleniyor. Bu etkinliğin mimarı 10 yıldır bu bölümde ders veren Koreli sanatçı Yongmoon Kim. Kore kültüründe “macsabal” adını taşıyan ve yaşamın bir parçası olan çanakları, 30 yıldır düzenlediği sempozyumlarla tüm dünyaya tanıtmaya çalışan çanak ustası bu yarışmanın da Düzenleme Kurulu Başkanı. Daha önceki yıllarda da bölüm tarafından gerçekleştirilen Macsabal sempozyumları pek çok seramik sanatçısını bir araya getirmişti.


bottom of page