top of page

KORKMA! İSTİKLAL CESARETİN YÜREĞİDİR

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen “Korkma… İstiklal Cesaretin Yüreğidir” sergisindeki çini tasarımları, Kurtuluş Savaşı için verilen mücadeleyi ve bağımsızlık heyecanını yansıttı.

Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen “Korkma… İstiklal Cesaretin Yüreğidir” başlıklı sergi İstanbul Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirildi. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Üsküdar Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen sergide minyatür, hat, enstalasyon, video art ve afişlerden oluşan 60 çalışma yer aldı.

Sergide en dikkat çeken çalışmalardan biri üzerinde 100 adet yıldızın bulunduğu katmanlı çini tekniğiyle üretilmiş yapıttı. Çalışmayı öğrencileriyle beraber ortaya koyan FSMVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Latife Aktan Özel, en güzel yanının ortak bir ürün olması olduğunu vurguladı ve “Bütün arkadaşlarımızın bir yürek olarak, o günleri hissederek oluşturdukları bir eser. Üzerinde 100’üncü yıla ithafen 100 adet yıldız var. Bu yıldızların farklı boyutlarda oluşu, farklı renklerde oluşunun nedeni de İstiklal Savaşı’nda kadınlar, erkekler, çocuklar, askerler ve gönül verenlerin bir arada oluşu. Ürünün etrafında oluşan köpükleri de gözyaşı olarak düşündük. Gökyüzünde biz her birinin hala bizim için sönmeden, bizi aydınlattıklarını ve o günün sonucu olarak bizlerin var olduğunu ifade etmeye çalıştık.”

bottom of page