top of page

KUSURLULUĞUN MÜKEMMELLİĞİ

Selim Çınar’ın kişisel sergisi “MAMU”da yer alan seramik yapıtları tarih öncesi kültürler, Jung ve Uzakdoğu felsefeleri ile bağ kurarak kusurluluğun mükemmelliğine odaklanmıştı.


Konya Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Selim Çınar’ın beşinci kişisel sergisi “MAMU” 3-16 Şubat 2024 tarihleri arasında Galeri Guga’da izleyiciyle buluştu. Çınar, bu sergideki eserleriyle mavi olmaya ve kusur kavramının mükemmelliğine odaklanmıştı. Tarihöncesi kültürler, Jung ve Uzakdoğu felsefeleri ile eklektik bağlar kuran sanatçının seçkisi 25 yapıttan oluşuyordu.



Selim Çınar; stoneware, porselen ve kırmızı çamur kullanarak elde ve kalıpla şekillendirdiği biçimlerinin yüzeyine parafin dekor tekniği uygulayarak katmanlar ve boşluklar elde etmektedir. Renk açısından sır kullanımının yanı sıra renklendirilmiş seramik çamuru, astar boyama ve odunlu pişirimin sağladığı renk etkileri öne çıkmaktadır. Sanatçı seramik eserlerinde yardımcı malzeme olarak beton kullanmıştır. Serginin genelinde yüzeysel, biçimsel değişkenlikler ve renk zıtlıkları dikkat çekmekteydi. 


bottom of page