top of page

KÜVET YA DA DUŞ, HER ZEVKE UYGUN ÇÖZÜM

Kişisel hijyenin yüzyıllardır değişmeyen çözümü olarak bedeni ve ruhu dinlendiren banyo deneyimi, günümüzde kullanıcı beklentileriyle gelişmeye devam ediyor. Duvar önündeki mühendislik gücüyle yaşam alanlarına değer katan Geberit, tasarladığı duş ve küvetlerle her türlü ihtiyaca ve zevke yanıt veriyor.


Tasarımlarını oluştururken tüketicilerin banyo alışkanlıklarını ortaya koyan araştırmalardan da yararlanan Geberit duş ve küvet çözümleriyle rahatlığın kapısını aralıyor. Geberit Türkiye Ürün Müdürü Nazan Şeremet, “Geberit olarak banyo ihtiyacını karşılamak için ürettiğimiz çözümlerle tüketicilerimize geniş bir ürün gamı sunuyoruz. Bunu yaparken de mevcut araştırmalardan faydalanıyor ve buna uygun strateji geliştiriyoruz. Tüketici Araştırmaları Derneği tarafından yapılan araştırmayı incelediğimizde, ankete katılanların yüzde 41'i için banyonun önemli bir inziva yeri olduğunu görüyoruz. Katılımcıların yüzde 70'i için banyo, rahatlama için önemli bir rol oynuyor. Araştırmanın diğer bulgusuna göre de 55 yaş üzerindeki kişilerin yüzde 70'i, kişisel hijyenin kendilerini genç hissetmek için önemli olduğu söylüyor. Elde ettiğimiz bu veriler yenilikçi bakış açımıza ciddi katkı sağlıyor” dedi.

Duş ve küvet tercihini etkileyen faktörler

Kullanıcıların duş ve küvet seçimlerini etkileyen faktörlere değinen Şeremet, sözlerine şu şekilde devam etti: “Banyonun yapısal durumu, duş ve küvetlerin kullanımını etkileyen önemli unsurların başında geliyor. Alan problemi olmayan banyolarda küvet kullanım oranı daha yüksek bir paya sahipken daha küçük bir alana sahip banyolarda ise pratik duş çözümleri tercih ediliyor. Bunun yanı sıra yaşanan ülkenin kültürel farklılıkları da bu seçimi etkileyen bir diğer etken. Mesela Türkiye ve Avrupa’yı karşılaştırdığımızda Türkiye’de küvet kullanım oranının çok fazla yaygın olmadığını görmekteyiz. Banyoların dekorasyona yaptığı etki de tüketici tercihlerini ayrıca etkiliyor. Duş çözümleri banyolarda hareketli bir etki yaratırken küvetler ise daha oturaklı ve havalı bir izlenim oluşturuyor.”

Güvenli kaydırmaz yüzey


Geberit’in duş çözümleri arasında yer alan CleanLine duş kanalları, açık yüzeyi ve kullanışlı kapağıyla banyolara modern bir görünüm katıyor. Serinin yenilikçi üyesi CleanLine80’in tasarımında sahip olduğu eğimli yapı, çizilmeyi önleyen kaplama ve toplayıcı profili, bütünsel çözüm sunuyor. Kaydırmaz yüzeyi sayesinde Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip Olona duş teknesi, DIN 51097:1992 ve XP P05-011 standartları çerçevesinde kaydırmazlık sınıfı B sınıfından C sınıfına yükseltilen yüzeyiyle üstün performans gösteriyor. Elegan bir duruşa sahip Nemea duş teknesi ise parlak ve mat beyaz seçenekleriyle sunuluyor.


Banyoda vakit geçirmekten hoşlananlara küvet


Alan özgürlüğüne sahip banyolar için Geberit’in küvet alternatifleri de bulunuyor. Tawa akrilik küvet, SlimRim tasarımıyla organik ve geometrik şekillerin kombinasyonu sayesinde minimalist ve rahat bir görünüm sağlıyor. Zarif ve ince tasarımıyla öne çıkan Tawa’nın akrilik malzemeden üretilen yapısı ise çelik küvetlere kıyasla daha çabuk sıcaklık ve rahatlama hissini yaşatıyor. Ayrıca, ergonomik şekilli sırt kısmı da uzanma rahatlığını mümkün kılıyor. Rahatlatıcı bir banyo deneyimi için geliştirilen Supero küvet ise net hatlarıyla modern ve sade banyolara uyum sağlıyor. Dar kenarlarda geometrik formu belirginleştiren kıvrılma detayıyla öne çıkan Supero’nun gider ve taşması isteğe bağlı olarak uzun kenarda ya da dar kenarda orta kısma ayarlanabiliyor.


bottom of page