top of page

LOUVRE CAPODIMONTE MÜZESİ’Nİ AĞIRLIYOR

Haziran ayında Louvre Müzesi’nde açılan “Napoli Paris’te” sergisinde Capodimonte Müzesi’nin başyapıtları yer alıyor. İtalya’nın en büyük müzelerinden bir olan Capodimonte dikkate değer bir porselen koleksiyona da sahip. Louvre’a taşınan koleksiyon seçkisi 8 Ocak’a kadar izlenebilecek.

Avrupa müzeleri arasındaki işbirliğinin önemini bir kez daha vurgulayan Louvre Müzesi, Capodimonte Müzesi ile 2023 için benzeri görülmemiş kapsamlı bir ortaklığa imza attı. Capodimonte Müzesi’nin değerli koleksiyonundan bir seçki 8 Ocak’a kadar Louvre’da izlenebilecek.


Bir zamanlar Napoli'nin Bourbon hükümdarlarının av köşkü olarak hizmet veren kraliyet sarayı bugün İtalya'nın en büyük müzelerinden biri olmasının yanı sıra hem sayı hem de kalite açısından Avrupa'nın en önemli resim galerilerinden biri. Aynı zamanda dikkate değer bir porselen koleksiyonuna da ev sahipliği yapıyor. Koleksiyon zenginliğini 1743’te Napoli yakınlarında Capodimonte’de kurulan Kraliyet Porselen Fabrikası’nın ürünlerine borçlu. Louvre Müzesi’nin Şapel Salonu’nda sergilenen yapıtlar arasında bu değerli koleksiyondan Filippo Tagliolini'nin “Devlerin Düşüşü” başlıklı olağanüstü porselen heykel grubu da yer alıyor.


bottom of page