top of page

MEHMET NURİ GÖÇEN VAKFI’NIN ULUSLARARASI BİRİKİMİ

Mehmet Nuri Göçen Vakfı’nın 2013’ten beri düzenlediği Uluslararası Seramik Çalıştayı’nda üretilen 250’den fazla yapıtı içeren bir seçki Uluslararası EgeArt Sanat Günleri’nde sergilendi.


DOÇ. M. CANDAN GÜNGÖR


Mehmet Nuri Göçen Vakfı Uluslararası Seramik Sergisi” 10. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri kapsamında Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluştu. Sergi, Mehmet Tüzüm Kızılcan’ın küratörlüğünde, Mehmet Nuri Göçen Kültür, Eğitim ve Sanat Vakfı Başkanı Naile Göçen Çukurova tarafından 2013 yılından bu yana her yıl düzenlenen Uluslararası Seramik Çalıştayı’nda üretilen eserlerden oluşan bir seçkiydi. Sergide Türkiye’den ve farklı ülkelerden gelen sanatçıların üretimlerinden oluşan 266 eser yer aldı. Her bir eser gerek anlatım gerekse şekillendirme teknikleri ve pişirim çeşitliliği açısından izleyiciyi düşündüren, sorgulatan, öğretici bir nitelik taşıyordu.



Serginin açılışında, Göçen Ailesi’nin sanata ve sanatçıya desteğini yıllardır sürdürdüğünü ifade eden Mehmet Tüzüm Kızılcan, bu katkıları için teşekkür etti. Seramik sanatının uluslararası bir buluşması haline gelen çalıştayda seramiğin hem kültüründen hem de sanatından çok şeyin paylaşıldığını belirten Kızılcan birlikte üretmenin, birlikte öğrenmenin önemine de dikkat çekti. 



Çalıştayın son yıllarında deneyimli sanatçıları, geleneksel seramik üreten ustaları ve gençleri bir araya getirerek önemli bir misyonu gerçekleştiren Tüzüm Kızılcan, seramik sanatının ülkemizdeki gelişimine büyük katkıda bulunmakta, katılımcılara ayrıca üretim ve teknik anlamda imkanlar sunmakta, deneyimler kazandırmaktadır. Böylesine değerli eserlerin gerçekleştiği çalıştayın uzun yıllar devam etmesi en büyük dileğimizdir.

bottom of page