top of page

MENEMEN’E KUŞ EVLERİ MÜZESİ KURULACAK

2. Uluslararası Çömlek Festivali kapsamında düzenlenen Seramik Kuş Evi Yarışması geleneksel Anadolu mimarisinin önemli bir unsuru olan kuş evlerine dikkat çekmek amacını taşıyor. Çömlekçiliğin merkezi olan Menemen bölgesine, sanatçıların Seramik Kuş Evi tasarımlarıyla kalıcı bir Kuş Evi Müzesi de kurulacak.


DOÇ. M. CANDAN GÜNGÖR


Menemen Belediyesi Yıldız Şima’nın önerileri ve katkılarıyla 2. Uluslararası Çömlek Festivali kapsamında geleneksel Anadolu mimarisinin önemli bir unsuru olan kuş evlerine dikkat çekmek amacıyla Seramik Kuş Evi Yarışması düzenledi. Bu yarışma aynı zamanda, çömlekçiliğin merkezi olan Menemen bölgesine, sanatçıların Seramik Kuş Evi tasarımlarıyla kalıcı bir Kuş Evi Müzesi oluşturmayı da hedeflemiştir. Yarışma, seramik sanatını geliştirmek, genç sanatçıları seramik alanında teşvik etmek ve kalıcı bir müze oluşturma projesiyle Menemen’e ekonomik ve kültürel anlamda katkıda bulunmayı da amaçlamaktadır.


Seramik Kuş Evi Yarışması’nın jürisi Abdurrahman Tekin, Doç. Atilla Cengiz Kılıç, Prof. Ayşegül Türedi Özen, Doç. M. Candan Güngör, Prof. Halil Yoleri, Mustafa Tunçalp, Dr. Nurhayat Yenice, Mehmet Tüzüm Kızılcan’dan oluşmuştur. Sergi ve ödül töreni, Menemen’in tarihi Taşhan Bedesteni’nde 2. Uluslararası Menemen Çömlek Festivali’nin açılış günü olan 15 Eylül’de geniş bir izleyici katılımıyla gerçekleşmiştir.


1.lik Ödülü 2.lik Ödülü 3.lük Ödülü


Yarışmada ödül alan sanatçılar şunlardır:

1.lik ödülü: Samet Alış

2.lik ödülü: Çiğdem Eroğlu

3.lik ödülü: Sercan Filiz

1. Mansiyon ödülü: Ceylin Öztarhan

2. Mansiyon ödülü: Canan Çakmak

3. Mansiyon ödülü: Olgu Sümengen Berker


Jüri Özel Ödülleri;

Dr. Halim Şima Gençlik Ödülü: Elif Buse Yılmaz

İzmir Innerwheel Özel Ödülü: Juliyet Hazan

İzmir Rotary Kulübü Özel ödülü: Sevgi Kılınç

Menemen Çömlekçiler Derneği Özel Ödülü: Sultan Akar

Burçin Enis Kipman Özel Ödülü: Ayşegül Konakçı

Belkıs- Göksen Saran Özel Ödülü: Ferit Cihat Sertkaya

Bülent Bayrı Özel Ödülü: Ülkü Baysal

Ramazan Deniz Özel Ödülü: Mehmet Çıbuk

Alaattin Şahin Özel Ödülü: Canan Gürel Ak

Enver Dündar Başar Özel Ödülü: Şirin Berberoğlu


bottom of page